Bill Gates crede că SUA trebuie să oprească complet funcționarea socială și economică pentru a se salva de la dezastru

27 Mar 2020 | scris de Anita Raicu

Bill Gates, fondatorul Microsoft, este de părere că Statele Unite ar trebui să se închidă complet pentru o scurtă perioadă de timp pentru a controla răspândirea coronavirusul. De asemenea, el crede că pandemia va avea vârful de infectări în SUA la sfârșitul lunii aprilie.

Bill Gates crede că SUA trebuie să oprească complet funcționarea socială și economică pentru a se salva de la dezastru

”Vestea bună este că China a trecut prin această închidere și au făcut într-un mod foarte serios, iar după o perioadă de șase săptămâni, numărul cazurilor a început să scadă semnificativ. Când se fac modele pentru a găsi soluții de limitare a răspândirii, oamenii se uită la datele din China, se uită la felul în care Coreea de Sud a reușit să țină sub control pandemia.

Suntem într-o perioadă dificilă, dar dacă facem această închidere completă bine, nu trebuie să o facem decât pentru câteva săptămâni. Dar trebuie să fie la nivel național, trebuie să mărim numărul de testări și să le prioritizăm corect pentru a ne asigura că trecem rapid printr-o singură astfel de închidere totală. În acest fel, rezolvăm problema medicală înainte să avem un număr mare de morți.

Economia va suferi, însă tocmai din acest motiv trebuie să minimizăm perioada de închidere, pentru că altfel numărul de cazuri va crește exponențial. Închiderea parțială, comitat cu comitat sau stat cu stat nu va funcționa. Numărul cazurilor va crește exponențial”, a spus Bill Gates la CNN.


CLICK - Follow us on Google News