Adina Anghelescu, explicaţii despre moartea lui Bogdan Stanoevici: «Nu Clostridium a fost cel care a dus la cauza decesului'»

13 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Jurnalista Adina Anghelescu a vorbit despre controversa apărută în spaţiul public cu privire la cauza decesului actorului Bogdan Stanoevici.

Adina Anghelescu, explicaţii despre moartea lui Bogdan Stanoevici: «Nu Clostridium a fost cel care a dus la cauza decesului'»

În cadrul unei intervenții la Antena 3, Adina Anghelescu a oferit informaţii legate de cauza care a dus la decesul actorului.

''Întradevăr, moartea generează tot felul de discuţii şi controverse, unele dintre ele aberante pe tema decesului unei persoane. Informaţii sunt că, pe certificatul de deces scrie că această cauză a morţii lui este distrugerea plâmânului ca urmare a bolii de COVID. Adică, chiar dacă el a ieşit negativ, complicaţiile pe care le-a făcut ulterior le-a făcut din cauza COVID-ului.

Eu am informaţii din lumea medicală, că distrugerea plămânului a fost făcută de COVID, deci, în timp ce al avea COVID.

Mai mult decât atât, Bogdan avea şi nişte comorbidităţi: astm de care suferea în copilărie, o hipertensiune, avusese şi o fibroză pulmonară de-a lungul timpului pentru că era mare fumător.

Deci, cred că ştiu medicii mult mai bine ce să scrie pe certificatul de deces, pentru că ei sunt cei care l-au îngrijit şi cei care au făcut tot posibilul, mai ales la Institutul Inimii pentru a îi redresa şi recupera acest plămân. Ori, acest lucru nu s-a putut chiar dacă a fost ţinut pe procedura ECMO (varianta de plămân artificial).

Bogdan a ajuns la spital pentru că se simțea foarte rău și intrase în insuficiență respiratorie, la Spitalul Pantelimon. Acolo a fost intubat. La intubare, în orice  spital al lumii este posibilă, în 80% din cazuri să aibă loc și această infectare nosocomială intraspitalicească.

Infecția cu Clostridium despre care vorbim la Bogdan a fost rezolvată, dar nu Clostridium a fost cel care a dus la cauza decesului, ci faptul că plămânul său, în timpul procedurii ECMO, la ultiimul CT care a fost realizat pe plămânul lui, înainte cu două-trei zile de a deceda, arăta fibrozare masivă a plămânului. Familia lui Bogdan, mai precis soţia acestuia care se află în România încă din decembrie a discutat şi cu alţi membri ai familiei cu alte rude.

Bogdan şi-a dorit, din câte am înţeles, ca atunci când va trece în nefiinţă, să fie dus lângă mama sa care este înmormântată la Paris. Ori, presupun că dacă se va lua decizia incinerării, deocamdată nu este stabilit foarte clar dacă se va întâmpla, este doar pentru transportarea mai uşoară la Paris a urnei ce cenuşă'', a explicat Adina Anghelescu, la Antena 3.


CLICK - Follow us on Google News