Boris Johnson: «Noua tulpină de coronavirus, cu până la 70% mai transmisibilă»

19 Dec 2020

Boris Johnson a declarat că noua tulpină a coronavirusului ar putea fi cu până la 70% mai transmisibilă, dar nu există dovezi că aceasta este mai periculoasă și nici care să sugereze că vaccinul va fi mai puțin eficient, relatează Reuters.

Boris Johnson: «Noua tulpină de coronavirus, cu până la 70% mai transmisibilă»

Șeful guvernului britanic a anunțat o înăsprire a restricțiilor în Londra și sud-estul Angliei.

”Având în vedere dovezile pe care le avem cu privire la noua variantă a virusului și a potențialului risc pe care îl presupune, cu inimă grea trebuie să vă spun că nu putem continua cu Crăciunul așa cum plănuiam”, a spus Johnson.

Premierul britanic spune că magazinele non-esențiale, activitățile de relaxare în spații închise și de îngrijire personală trebuie închise.

De asemenea, Johnson le-a cerut englezilor să stea acasă.

Aproape o treime din populația Angliei va fi acum plasată în nivelul 4 de urgență.

Sub noile reguli, cei care locuiesc în Londra și sud-estul Angliei nu vor putea să se vadă cu alții de Crăciun. Toți ceilalți își vor putea vedea prietenii și familia doar într-o singură zi.

Noile reguli vor intra în vigoare de sîmbătă la miezul nopții.

Patrick Vallance, șeful consiliului științific al guvernului britanic a spus că nou tulpină a coronavirusului, care a forțat guvernul britanic să înăsprească restricțiile sociale în Londra și sud-estul Angliei, este foarte probabil să fie prezentă și în alte țări.

Vallance consideră că vaccinurile împotriva coronavirusului par să fie potrivite pentru a genera un răspuns imun la noua tulpină.


CLICK - Follow us on Google News