Circa 100 de brașoveni nu au putut vota pentru că aveau buletinele gajate la barul din comună, de unde au luat pe datorie

27 Sep 2020 | scris de Ioana Tomozei

Nu, nu s-a întâmplat în Vaslui, ci în Brașov...

Circa 100 de brașoveni nu au putut vota pentru că aveau buletinele gajate la barul din comună, de unde au luat pe datorie

Circa 100 de locuitori ai comunei brașoveană Ormeniș nu au putut vota, pentru că au cărțile de identitate lăsate gaj la magazinul-bar din localitate, de unde au cumpărat pe datorie.

Și cum ”cetățeanul turmentat” al lui Caragiale n-a fost deloc doar o plăsmuire a marelui dramaturg, câțiva dintre consumatorii de la bar au sunat la Poliție, după ce proprietarul magazinului ar fi refuzat să le restituie cărțile de identitate.  

”La data de 26 septembrie, în jurul orei 17.10, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz, au fost sesizati prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că administratorul unei societăți comerciale ar fi oprit în gaj mai multe cărți de identitate ca și garanție la unele cumpărături efectuate la societatea pe care o reprezintă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov, potrivit newsbv.ro.

Din informațiile obținute de presa locală, aproximativ 90 de cărți de identitate ar fi fost reținute de proprietarul magazinului-bar pentru datoriile localnicilor.


CLICK - Follow us on Google News