CTP, despre Brexit: O escrocherie. Românilor o să li se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău

01 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Întâmpinat cu entuziam în stradă de majoritatea britanicilor, la miezul nopții trecute, Brexit este în opinia lui Cristian Tudor Popescu doar o ”escrocherie“, care se va dovedi a fi un eşec, iar vinovați pentru această situație vor fi găsiți imigranţii, inclusiv românii stabiliţi în Marea Britanie.

CTP, despre Brexit: O escrocherie. Românilor o să li se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău

”Românii ar trebui să se gândească la legătura dintre Ditrău, ce se întâmplă acolo şi Brexit. Ce zic eu, fac o predicţie, că se va întâmpla în urma Brexitului - mă refer, fireşte, la românii din Anglia, pentru că asta interesează.

Acest Brexit este o gigantică escrocherie. Aici este vorba de bani, la fel ca mărirea pensiilor cu 40 la sută de către PSD de unde nu erau bani. O gigantică escrocherie în care s-a promis fiecărui cetăţean englez care a votat «Leave», să părăsească Uniunea Europeană, o pălărie de bani. Exact aşa.

Asta a fost promisiunea: domnule, dacă nu le mai dăm ălora la Bruxelles banii ăia mulţi din care se ghiftuiesc parlamentarii europeni şi toţi ăia de-acolo din organismele europene, o să avem, vă dăm bani cu lopata, vouă, cetăţenilor.

O să fie un sistem de sănătate mai bun, totul o să crească, creşte nivelul de trai îndată ce ieşim. Ei, şi într-un timp nu foarte lung, se va vedea că nu-i aşa. Escrocheria o să se arate în toată splendoarea ei“, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

CTP spune că românii şi alţi imigranţi ar putea ajunge în situaţii tensionate, precum cea de la Ditrău.

”Şi atunci, ce o să se-ntâmple? O să se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău. Acum, se spune: românii n-o să aibă nicio problemă în următorul an, rămân cu acelaşi statut. Dar după aceea? După aceea? Când o să înceapă să se împută brânza englezească, aia promisă de alde Farage & comp.? Şi, fireşte Boris Johnson, care e acum în putere. Ce-o să facă guvernul atunci?

Păi, o să se năpustească asupra imigranţilor, asta o să facă. Pentru că atunci când o să se vadă clar că nu au venit câinii cu covrigi în coadă la Londra, după ce n-a mai fost în Europa, atunci trebuie găsiţi vinovaţi, trebuie găsite nişte justificări: de ce n-avem, domnule, câte o pălărie de bani pentru fiecare, că aşa ne-au spus!

Din cauza lor, din cauza românilor, din cauza srilankezilor, din cauza unora cu turbane, din cauza ălora cu pielea mai închisă, de-aia n-aveţi! Pentru că şi asta a fost o componentă importantă. S-a spus: o să vină toţi, o să vină 70 de milioane de sirieni în Anglia! 70 de milioane!“, a concluzionat CTP.


CLICK - Follow us on Google News