Guvernul interzice britanicilor sexul între persoane care nu au acelaşi domiciliu

02 Iun 2020 | scris de Anita Raicu

Deși pornise cu gândul de a forța populația să capete imunitate de grup în fața noului coronavirus, guvernul britanic a revenit, stabilind o serie de restricții care să împiedice răspândirea acestuia.
 
Noile măsuri anunțate de autorități la începutul acestei săptămâni, pe lângă cele de destindere, cum ar fi redeschiderea școlilor, a piețelor sau a curselor de cai, au adus și o nouă reglementare care interzice socializarea în în spații închise a mai multor persoane.

Guvernul interzice britanicilor sexul între persoane care nu au acelaşi domiciliu

Conform Daily Mail, sub riscul urmăririi penale, noul regulament prevede că: 

”Nicio persoană nu poate participa la o întrunire formată din două sau mai multe persoane care are loc într-un spaţiu închis public sau privat, dacă nu are motive rezonabile”. Iar sexul, în opinia guvernanților britanici nu este un motiv rezonabil, dacă cele două persoane nu locuiesc împreună...

Regulile anterioare nu includeau formularea cu privire la întâlnirea în locuri private, deoarece mesajul general era ”rămâneţi acasă şi să evitaţi deplasările care nu au caracter de urgenţă”.

Acum, doar cei cu ”scuze rezonabile” vor avea voie să se întâlnească în interiorul unei case - ceea ce nu prevede întâlnirea unui cuplu în care partenerii nu locuiesc împreună pentru a face sex.

Evident, reglementarea, interpretată ca o interdicție la sex, a generat pe de-o parte nemulțumire, pe de alta amuzament.

”Încercăm să ne asigurăm că nu vor fi oameni care vor sta departe de casă noaptea ", a declarat ministrul britanic, Simon Clarke, la radio LBC.

Întrebat dacă regula permite cuplurilor care nu locuiesc împreună să facă sex în aer liber, Clarke a răspuns: ”Este adevărat că riscul de transmitere a coronavirusului este mult mai mic în aer liber decât într-un spaţiu închis, dar, evident, nu încurajăm oamenii să facă asta“.


CLICK - Follow us on Google News