Bebeluș abandonat printre deșeuri, salvat de un câine care a cerut ajutorul unui motociclist

30 Ian 2021 | scris de Anita Raicu

Șansa la viață a unui bebeluș abandonat într-un depozit de deșeuri din Cebu, Filipine, a depins de un cățel, care a cerut ajutorul unui motociclist, și nu s-a lăsat până când bărbatul a înțeles mesajul și l-a urmat, conform La Stampa.

Bebeluș abandonat printre deșeuri, salvat de un câine care a cerut ajutorul unui motociclist

Junrell Fuentes Revilla mergea cu motocicleta prin munții din Cebu, când, la un moment dat, un câine a apărut de nicăieri și a început să alerge după el, lătrând puternic.

La început, bărbatul a crezut că este doar un câine deranjat de motor, apoi și-a dat seama că vrea să-i comunice ceva și nu va renunța până nu-l va urma.

Câinele a început să-l ghideze de pe potecă spre un depozit de deșeuri, unde a remarcat ”un pachețel”. Când s-a apropiat, bărbatului nu i-a venit să creadă ochilor: era un nou-născut înfășurat într-un prosop, încă în viață.

Copilul a fost dus la cea mai apropiată secție de poliție și, în ciuda faptului că fusese abandonat printre deșeuri, părea să aibă o stare bună de sănătate.

Povestea s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, iar mai mulți voluntari au pornit în căutarea câinelui. Așa au aflat că nu e un câine vagabond, ci aparține unei familii numeroase care trăiește în munți.

”Familia este iubitoare de câini și are alți 4 căței, precum și 5 pui. Nu vom uita niciodată ce ne-a spus proprietarul său: «Oricât de grea ar fi viața, chiar dacă sunt sărac, îmi hrănesc toți câinii și îi îngrijesc»”, a declarat un voluntar.


CLICK - Follow us on Google News