Spitalul din Câmpina -70 de medici și 200 de asistente tratează un singur pacient infectat cu COVID

20 Mai 2020 | scris de Ioana Tomozei

Postul Radio România Actualități a difuzat cea mai bulversantă informație a momentului, legată de pandemia de Covid 19...

Spitalul din Câmpina -70 de medici și 200 de asistente tratează un singur pacient infectat cu COVID

La Câmpina, un spital deservit de 70 de medici și 200 de asistente, care are 300 de paturi, tratează un singur pacient, infectat cu coronavirus. 

Simona Uta, corespondenta Radio România Actualități în județul Prahova, cea care a documentat realizat acest subiect, a relatat, la emisiunea ”Stare de alertă”, cum un întreg spital este blocat tratând un singur pacient.

Întrebată de realizatorul emisiunii dacă sunt locuri în spitalul din Câmpina, jurnalista RRA a declarat:

”Da ! Avem și la Spitalul de Boli infecțioase, care este în prima linie, dedicat cazurilor COVID. Avem și la Spitalul Municipal – Câmpina care este spital – suport . Aici sunt 300 de paturi, 70 de medici specialiști, peste 200 de asistente și un singur pacient infectat, internat la ATI în stare gravă .

E mare tristețe în zona Câmpina și în comunele din jur. Toată lumea așteaptă redeschiderea acestui spital pentru bolnavii cronici, acum, după data de 15 mai. Nu se va întampla! Va rămâne spital – suport, pregătit oricând sa primească pacienții COVID”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara, în 15 mai, că și în starea de alertă spitalele desemnate să trateze cazurile de COVID 19 vor rămâne în continuare în așteptare. Adică, goale.

”Rămânem într-o pandemie, rămânem cu spitalele de Fază 1, Fază 2 şi Suport Covid pregătite. Există un moment al relaxării care trebuie bine gestionat. Vom evalua această relaxare la 14 zile”, a spus ministrul.


CLICK - Follow us on Google News