Cât va costa vaccinul COVID-19 produs de compania americană Moderna

06 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Alex Azar, preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice, a anunţat că ”va exista, cu siguranţă, un vaccin până în 2021“, iar compania farmaceutică Moderna a estimat preţul acestuia, și pare a fi unul accesibil publicului larg.

Cât va costa vaccinul COVID-19 produs de compania americană Moderna

Mai multe companii se află în fazele finale ale testărilor, după cum a anunţat şi Alexa Azar.

”Două dintre proiecte se află deja în faza a III-a testărilor, în timp ce alte două vor ajunge acolo, în curând“, a explicat preşedintele Departamentului Sănătăţii Publice.

Oficialii de la Moderna, compania farmaceutică în care e implicat şi doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat imunolog american, sunt foarte optimişti că vaccinul lor va apărea pe piaţă, în câteva luni, pentru că proiectul lor a trecut deja la faza testărilor clinice asupra unui număr mare de voluntari.

Moderna a primit, în total, peste 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piaţa un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări.

Potrivit CNN, faza a III-a testărilor clinice se va încheia până la finalul lunii septembrie şi, tocmai de aceea, cei de la Moderna au şi anunţat deja cât va costa vaccinul lor anti-COVID: 40 de dolari pentru o doză, aproximativ 164 de lei în România.

”Colaborăm cu mai multe Guverne ale lumii, pentru a ne asigura că preţul vaccinului va fi unul accesibil publicului larg“, a spus CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel.

Preţul acţiunilor companiei Moderna, pur şi simplu, a explodat. Cum se aşteaptă că această firmă să furnizeze primul vaccin la nivel global, în ultima perioadă, acţiunile de la Moderna au crescut cu 300%!


CLICK - Follow us on Google News