CDC. Numărul cazurilor de inflamații cardiace la tinerii de 16-24 de ani din SUA, după rapel, peste așteptări

11 Iun 2021 | scris de Ioana Tomozei

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunțat că numărul cazurilor de inflamații cardiace la tinerii cu vârste de 16-24 de ani, produse după administrarea rapelului la vaccinurile Pfizer și Moderna, este peste așteptări, relatează CNBC.

CDC. Numărul cazurilor de inflamații cardiace la tinerii de 16-24 de ani din SUA, după rapel, peste așteptări

Conform datelor preliminare ale serviciului CDC de monitorizare a siguranţei vaccinurilor, din 31 mai 2021 au fost raportate 275 de cazuri de miocardită sau pericardită, afecţiuni inflamatorii cardiace, la persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.

Într-o exprimare total surprinzătoare, CDC afirmă că se aștepta ca numărul cazurilor de infecții cardiace să fie undeva între 10 şi 102.

În același timp, au fost raportate în total 475 de cazuri de miocardită sau pericardită la persoanele cu vârsta de până la 30 de ani.

Majoritatea cazurilor par să apară la bărbaţi şi timpul mediu până la apariţia simptomelor este de două până la trei zile, potrivit CDC.

Majoritatea pacienţilor care au fost spitalizaţi, respectiv 81% dintre aceştia, s-au recuperat complet. 15 persoane sunt încă spitalizate, dintre care trei la terapie intensivă.

CDC îşi coordonează ancheta cu FDA, care a autorizat luna trecută vaccinul Pfizer-BioNTech pentru adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Miocardita este o afecţiune a inimii care constă în inflamarea muşchiului cardiac (miocardul). Astfel, inima nu mai este irigată corespunzător cu sânge şi apar simptome precum puls cardiac accelerat sau neregulat, dureri în piept, oboseală sau dificultăţi de respiraţie.

 


CLICK - Follow us on Google News