Preparatul pe care Regele Charles nu-l va mânca niciodată și l-a interzis în meniul bucătăriei regale

15 Sep 2022 | scris de Cristina Romanescu

Despre Charles se cunoaște faptul că nu mănâncă niciodată la prânz. În fiecare zi, în jurul orei 13.00, Regele ia o pauză dar nu pentru a mânca, ci pentru a face o plimbare.

Preparatul pe care Regele Charles nu-l va mânca niciodată și l-a interzis în meniul bucătăriei regale

Potrivit lui Gordon Rayner, fost corespondent al Casei Regale, suveranul mănâncă mai târziu micul dejun, apoi preferă să lucreze, considerând prânzul drept ”un lux“ care îi răpește din timpul alocat muncii.

Se știe că Regina Elisabeta a II-a nu mânca niciodată usturoi, ingredient interzis în meniurile familiei regale britanice, iar urmașul său, Regele Charles, are și el un aliment pe ”lista neagră“ - ficatul de rață sau de gâscă, celebrul foie gras.

Considerat o delicatesă în întreaga lume, ficatul de rață a fost interzis de Charles încă de acum 14 ani. El le-a impus bucătarilor săi să nu cumpere și să nu gătească acest ingredient.

Decizia a fost salutată de organizațiile pentru protecția animalelor din întreaga lume, deoarece păsările sunt torturate și îndopate cu forța, pentru obținerea acestui aliment.

Fostul chef al familiei regale, Darren McGrady, a dezvăluit că regelui îi plac foarte mult ciupercile de pădure, ba chiar și-a instruit bucătarii unde să le caute pe domeniul de la Balmoral.

”Îi plac ciupercile de pădure, odată am cules de la Balmoral niște hribi extraordinar de gustoși, pe care i-am adus la Palatul Buckingham și i-am gătit“, a spus Darren McGrady, care a precizat că suveranul preferă și ”carnea organică de miel“.

În timpul vizitelor sale în România, Charles s-a delectat cu preparate săsești, care i-au plăcut foarte mult. Actualul rege a savurat mâncăruri simple la Viscri: de la ciorbe și tocănițe săsești, la deserturi facute în casă.


CLICK - Follow us on Google News