China se teme de al doilea val de îmbolnăviri: 100 de milioane de oameni în carantină

19 Mai 2020 | scris de Ioana Tomozei

China, țara în care s-au întregistrat primele cazuri de infecție cu noul coronavirus, impune din nou măsuri restrictive, după ce au apărut noi focare de infecție.

China se teme de al doilea val de îmbolnăviri: 100 de milioane de oameni în carantină

Peste 100 de milioane de oameni din provincia Jilin, din Nordul Chinei, au intrat din nou în carantină, deși în alte regiuni restricțiile se mai relaxează, informează Bloomberg.

Autoritățile au oprit transportul cu trenul și autobuzul, au închis școlile din provincie. Copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști, iar angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție.

Mai mult, cele mai multe dintre serviciile de livrare au fost blocate, iar farmaciilor le este interzis să vândă medicamente împotriva febrei, pentru ca oamenii să nu ascundă simptomele. 

Măsurile stricte au creat îngrijorare, întrucât oamenii au crezut că cea mai gravă epidemie a națiunii s-a terminat.

"Este frustrant pentru că nu știi când se va termina.", declară Fan Pai, care lucrează la o companie comercială din Shenyang, un oraș din provincia din Liaoning, care se confruntă și cu noile restricții.

Un sentiment de deja vu se face simțit în Jilin, care a suferit aceleași restricții în  februarie și martie, în ciuda raportării zilnice a cazurilor în cifre unice atunci. În general, totalul cazurilor în provincia Jilin este de 127. Prin comparație, provincia Hubei avea 68.000.

Autoritățile din Shulan, un oraș din Jilin, au anunțat că vor lua măsuri și mai stricte pentru a combate răspândirea virusului. Astfel, persoanele suspecte vor trebui să rămână izolate și doar o singură persoană dintr-o familie are voie să plece din casă pentru cumpărături, timp de 2 ore, o dată la două zile.

”Controalele sunt mult mai strice. Lumea e mult mai atentă, se reduc activitățile de afară. Oamenii sunt precauți din nou. Copiii se joacă afară doar cu măști. E frustrant, pentru că nu știm când se va termina. Nu ne așteptam ca provincia Jilin să fie afectată așa tare în timp ce alte provincii revin la normal”, spun chinezii.


CLICK - Follow us on Google News