China. Medicii au introdus testul anal pentru COVID-19, procedura este mai eficientă în detectarea virusului

27 Ian 2021

China a introdus testele anale pentru cetăţenii pe care îi consideră că au risc mai ridicat de a se infecta cu Covid-19, relatează Bloomberg.

China. Medicii au introdus testul anal pentru COVID-19, procedura este mai eficientă în detectarea virusului

Focarele de infecție cu noul coronavius apărute în ultima perioadă în mai multe oraşe din nordul Chinei au determinat autoritățile să lanseze o campanie de testare în masă.

Până acum, testele au fost efectuate folosind metoda clasică a prelevării probelor din gât și nas cu beţişoare cu tampon de vată, numai că, de această dată, testele au fost prelevate anal...

Medicii spun că procedura poate fi mai eficientă în detectarea virusului.

Oficialii au testat astfel locuitorii din unele cartiere din Beijing și pe cei aflaţi în carantină. 

”Metoda testelor anale poate creşte rata de detectare a infecțiilor, deoarece virusul persistă mai mult în anus decât în tractul respirator”, a declarat Li Tongzeng, medic la spitalul You’an din Beijing.

Reacțiile față de noua metodă de testare introdusă de autorităţi, postate pe platforma de socialziare Weibo, un fel de Twitter al Chinei, au fost amestecate.

”Sunt norocos că m-am întors în China mai devreme”, a scris un utilizator. ”Nu atât de dureros, dar de o umilinţă extremă”, a spus altul.

Alţii au întâmpinat procedura cu umor negru.

”Am făcut două teste anale, de fiecare dată când am făcut unul, a trebuit să fac unul şi din gât. Mi-a fost teamă că asistenta a uitat să folosească un tampon nou”, a spus, în glumă, un utilizator de pe Weibo.

CCTV a declarat că testele anale nu vor fi utilizate la scară largă, precum alte metode, pentru că metoda nu este deloc convenabilă.


CLICK - Follow us on Google News