Euro 2020. Fotbalistul danez Christian Eriksen, prăbuşit pe teren, din senin, în timpul meciului Danemarca - Finlanda

12 Iun 2021 | scris de Anita Raicu

Jucătorul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut conștiența, în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, disputat la Euro 2020.

Euro 2020. Fotbalistul danez Christian Eriksen, prăbuşit pe teren, din senin, în timpul meciului Danemarca - Finlanda

Eriksen s-a prăbușit în momentul în care Danemarca executa un aut. Grăbindu-se să primească mingea, Christian a căzut la pământ, în timp ce balonul l-a atins în zona genunchiului.

Arbitrul Anthony Taylor a trimis cele două echipe la cabine, meciul a fost suspendat, în timp ce Eriksen a fost transportat pe targă în afara terenului.

Medicii au folosit un defibrilator şi mască de oxigen pentru danez. Pe teren a intrat şi soţia jucătorului. Ulterior el a fost transportat la spital, întreg stadionul i-a strigat numele.

Potrivit presei daneze, Christian Eriksen a părăsit stadionul cu o mască de oxigen pe faţă, respirând singur şi conştient.   

UEFA confirmă: ”Jucătorul a fost stabilizat la spital”, publică forul european pe contul de Twitter. 

”Eriksen este conștient și va efectua examinări suplimentare la Rigshospitalet”, comunică federația daneză de fotbal.

”Eriksen respiră singur și poate vorbi”, a declarat Martin Schoofs, agentul danezului, pentru NPO Radio 1. Impresarul a ținut legătura cu tatăl fotbalistului.

Potrivit informaţiilor din presa internaţională, Eriksen ar fi fost resuscitat timp de 18 minute.

Eriksen este unul dintre fotbaliştii vedetă ai naţionalei daneze şi unul dintre starurile internaţionale ale fotbalului european, fiind sub contract cu Inter Milano.


CLICK - Follow us on Google News