Ciprian Marica: «Așteptam de la ei să sădească în inimile oamenilor un gram de speranță, că totuși avem și soluții»

11 Mar 2021 | scris de Monica Nistor

Fostul fotbalist Ciprian Marica continuă să critice responsabilii medicali și autoritățile, a căror comunicare în media, din punctul său de vedere, prezintă viziuni sumbre, lipsite de speranță.

Ciprian Marica: «Așteptam de la ei să sădească în inimile oamenilor un gram de speranță, că totuși avem și soluții»

Marica sublinieză că el crede că prin modul în care se face această comunicare, în România este indusă panica.

E de precizat faptul că Marica cunoaște foarte bine cum e să treci prin această boală, pentru că toată familia sa, inclusiv bunicii săi, au fost infectați cu coronavirus.

"Ca simplu cetățean al acestei țări, afectat în mod direct de cele întâmplate m-au încercat mai multe sentimente, dintre care, cel mai mult, faptul că au murit mulți oameni. Sunt norocos că am putut să-mi salvez bunicii și că au reușit să treacă peste boală la o vârstă înaintată.

Am obiceiul dimineața de a citi ziarele, de a mă uita la televizor și sigur că am și contacte cu bunicii care sunt foarte speriați.

Și aș fi vrut să văd un gram de speranță, la un an deja de pandemie, că acești vestitori ai groazei, după părerea mea, pentru că sunt aceiași oameni care ies mereu la televizor și ne spun cât de rău este, cât de multe probleme sunt și că spitalele sunt pline, așteptam de la ei un gram de speranță să sădească în inimile oamenilor că totuși avem și soluții.

Și când spun soluții, mă refer la faptul că știu că vine al treilea val și ne implicăm,  avem nevoie de mai multe paturi, acționăm.

Aștept să văd de la cei care vorbesc, de la medici, de la directori de spitale, că ne spun și ceea fac bine, care e tratamentul, că au găsit o schemă a tratamentului. Toți cei trecuți de o vârstă au nevoie să vadă și un gram de speranță", a spus Ciprian Marica.

Marica crede că statul, Poliția, ar trebui să facă mai multe pentru a preveni, pentru a limita aglomerațiile.

"Am văzut după decizia instanței de a anula amenzile o relaxare din partea polițiștilor. Nu e cazul să vedem abuzuri, ci aș fi vrut să văd mai multă prevenție.

Aș fi vrut să-i văd pe acești oameni ai statului la metrou, chiar la instituțiile statului, unde se formează cozi, să prevină, să atenționeze, să vorbească despre chestia asta. În schimb, am văzut o nepăsare totală, chiar o lipsă a lor.

Am o casă la Predeal și am fost de trei ori la pârtie și am fost șocat să văd îmbulzeala de acolo. M-am întors imediat acasă. Aș fi vrut să văd oamenii legii că sunt acolo, nu că abuzează, ci că îndrumă oamenii, că sunt cooperanți", a explicat Marica, la Antena 3.


CLICK - Follow us on Google News