Şeful IPJ Vâlcea, demis de ministru: «Cum adică e liber?! Dar ce, voi sunteţi arestaţi acolo?»

31 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

Comisarul Sorin Oară, șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, a fost demis de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, într-o şedinţă care a avut loc în ultima zi din an.

Şeful IPJ Vâlcea, demis de ministru: «Cum adică e liber?! Dar ce, voi sunteţi arestaţi acolo?»

Pe 28 decembrie, comisarul Sorin Oară a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins de radar, în ziua de Crăciun, circulând o viteză de 125 km/h, pe un sector de drum în care era limitată la 70 de km/h. 

Probabil traumatizat de faptul că permisul i-a fost ridicat, neținându-se cont de poziția sa în ierarhia polițienească, comisarul Sorin Oară și-a luat concediu, fapt care l-a deranjat pe ministrul de Interne, Marcel Vela.

Iată cum s-a desfăşurat dialoguli între ministrul de Interne şi adjunctul IPJ Vâlcea:

Marcel Vela: Cum staţi cu faptele de ultraj ale interlopilor la adresa poliţiştilor? Aţi avut opt anul acesta şi data trecută aţi raportat opt şi nu aţi spus şi de cele 15 de anul trecut, care împreună făceau 23. Aţi mai avut cazuri de la ultima noastră întâlnire?

Adjunct IPJ Vâlcea: Sunt adjunctul şefului IPJ. Raportez că nu am mai avut fapte de ultraj. Conducerea IGPR a dispus control şi au fost lămurite aceste aspecte.

Marcel Vela: Cum adică lămurite? Adică am văzut cum au fost bătuţi poliţiştii de 23 de ori. Unde e inspectorul şef?

Adjunct IPJ Vâlcea: Raportez că e liber 

Marcel Vela: Liber?! Dar ce, voi sunteţi arestaţi acolo?

Adjunct IPJ Vâlcea: Are zile de concediu de odihnă

Marcel Vela: Am înţeles, e obosit. Spuneţi-i pentru că nu e la videoconferinţă, că nu a manageriat bine cele 23 de acte de ultraj, pentru că e a doua oară când încalcă codul rutier, aici, acum, l-am demis. Prima demitere online făcută de ministru pentru un inspector-şef", a afirmat Marcel Vela.


CLICK - Follow us on Google News