O companie germană oferă bonusuri de 5.000 de euro angajaților care se vaccinează anti-Covid

17 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Udo Böttcher, managerul unei companii din Jena, landul german Turingia, a anunțat că oferă bonus tuturor angajaților firmei care se vaccinează anti-Covid până în ianuarie 2022. Fiecare angajat va primi 5.000 de euro.

O companie germană oferă bonusuri de 5.000 de euro angajaților care se vaccinează anti-Covid

Dacă toți cei peste 550 de angajați vor alege să se vaccineze, compania va plăti bonusuri în valoare de 2,7 milioane de euro, însă Udo Böttcher spune că ar avea pierderi mai mari dacă angajații s-ar îmbolnăvi de COVID-19 și nu ar mai veni la muncă o perioadă, potrivit focus.de.

Este vorba de o companie de comenzi online, iar managerul ei spune că succesul pe care îl are în afaceri se datorează angajaților.

”În primul rând, este o investiție în sănătatea angajaților noștri. O rată de vaccinare cât mai mare protejează fiecare individ și minimizează riscul ca aceștia să se îmbolnăvească sau să fie plasați în carantină”, spune Böttcher despre bonusul de 5.000 de euro.

Böttcher spune, însă, că nimeni nu este forțat să o facă și că vaccinarea rămâne la latitudinea fiecărui angajat în parte. ”Dar suntem fericiți dacă ei vor lua o decizie în direcția vaccinării”.


CLICK - Follow us on Google News