Un sejur de şapte zile în Mamaia, în august, de trei ori mai scump decât unul la Miami!

06 Mar 2021 | scris de Monica Nistor

România este departe de a fi o destinaţie turistică de top, dar chiar şi aşa, unele din pretenţiile hotelierilor depăşesc uneori orice limită de bun simț.

Un sejur de şapte zile în Mamaia, în august, de trei ori mai scump decât unul la Miami!

Numită ”perla litoralului românesc”, Mamaia atrage an de an numeroşi turişti dispuşi să cheltuiască sume impresionante, doar ei știind și de ce, pentru că serviciile lasă în continuare de dorit.

Gabriela, o tânără clujeancă, dar care trăieşte de mai mulţi ani la Berlin, care trebuie să ajungă la vară în Miami, a avut surpriza să descopere că în multe situaţii prețurile cazării din Florida sunt mai mici decât cele din Mamaia, România....

În ambele cazuri, tânăra și-a căutat cazare pe booking.com, în săptămâna 7-14 august 2021, realizând o comparație între prețurile cerute de hotelierii din Mamaia şi Miami.

preturi mamaia august

”Mamaia şi Miami au în comun câteva litere, dar în rest absolut nimic. Iar asta o spune cineva care a fost în ambele locuri şi a putut să le compare.

Bine, de fapt nu există termen de comparaţie. În schimb, preţurile sunt mai piperate în unele cazuri la noi decât la americani, ceea ce ar trebui să fie o surpriză. Numai că înţeleg de la prietenii din ţară că nu e tocmai o surpriză”, a scris tânăra pe Facebook.

De exemplu, un sejur de o săptămână într-un apartament dintr-un hotel de 4 stele poate ajunge la Mamaia să coste peste 10.000 de lei.

preturi miami august

În schimb, un apartament într-un hotel tot de 4 stele, dar din Miami poate să coste doar echivalentul a 3.000 de lei, pentru şapte zile, chiar în aceeaşi perioadă.

”Un apartament la 4 stele în Nuvo Suites Hotel din Miami, pentru două persoane, în săptămâna 7-14 august costă rezervat acum 3.102 lei, adică echivalentul acestei sume în dolari.

Exact în aceeaşi perioadă, la Mamaia, avem ofertă în Hotel Scapino, tot 4 stele, la 10.150 de lei.

Prima dată am crezut că am nevoie de ochelari, apoi m-am gândit că preţul de la hotelul din Miami e exprimat în dolari, iar eu am făcut o confuzie şi am trecut lei.

Dar nu, nu am făcut nicio confuzie, era preţul exprimat în lei. Deci cazarea în Mamaia poate să coste, în condiţii asemănătoare, mai mult decât triplu decât în Miami”, a conchis tânăra.


CLICK - Follow us on Google News