Alan Merrill, compozitorul celebrei melodii ”I Love Rock n' Roll” a murit din cauza coronavirusului

30 Mar 2020 | scris de Anita Raicu

Muzicianul Alan Merrill, compozitorul cunoscutei melodii ”I Love Rock n' Roll”, a murit duminică la New York din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.

Alan Merrill, compozitorul celebrei melodii ”I Love Rock n' Roll” a murit din cauza coronavirusului

Informația a fost confirmată de către fiica muzicianului, Laura Merrill, printr-un mesaj postat pe Facebook.

"Coronavirusul l-a luat pe tatăl meu în această dimineață”, a scris Laura pe Facebook.

Cântăreţ, compozitor şi instrumentist, Alan Merrill avea 69 de ani. S-a născut în New York şi a crescut în Elveţia, Los Angeles şi Japonia, înainte de a-şi începe cariera muzicală în oraşul natal. 

Alan Merrill a compus piesa ”I Love Rock n' Roll” pentru trupa sa, Arrows, şi a înregistrat-o în 1975. A devenit celebră în 1981, în interpretarea artistei rock Joan Jett.

”Şi acum îmi amintesc momentul în care i-am auzit pe Arrows la televizor, în Londra, şi când m-am simţit spulberată de piesa care îmi suna a hit. Cu adâncă recunoştinţă şi tristeţe, îi urez drum bun pe lumea cealaltă", a scris Joan Jett pe Twitter.

La auzul veştii despre decesul lui Merrill, care a cântat în trupa sa mulţi ani, rockerul Meat Loaf le-a cerut fanilor pe Facebook să cânte tare ”I Love Rock n' Roll”.

New York este unul dintre oraşele americane cele mai afectate de pandemie. În SUA au fost înregistrate peste 143.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi mai mult de 2.500 de decese.


CLICK - Follow us on Google News