Corina Chiriac: «Comunismul era un sugar cu suzeta în gură față de vremurile actuale» - video

22 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

Măsurile luate de autorități pentru combaterea răspândirii coronavirusului și mai ales a modului în care sunt comunicate și explicate sunt extrem de nepopulare în mediul artistic.

Corina Chiriac: «Comunismul era un sugar cu suzeta în gură față de vremurile actuale» - video

În același cadru, în cadrul interviului realizat de Ema Zaicescu la Gândul LIVE, după Dan Bitman, și Corina Chiriac se declară sceptică față de statisticile oficiale în legătură cu numărul persoanelor infectate și decedate în urma COVID-19 și consideră că societatea poate claca la nivel psihologic, în urma izolării.

”Eu sunt bine, cu ajutorul lui Dumnezeu. M-am gândit ce să vă spun, util… Pentru mine această perioadă a fost benefică. Eu l-am avut duhovnic pe arhimandritul Papacioc.

Am trecut în urmă cu 20 de ani printr-o depresie foarte mare, din cauza unor necazuri, am fost foarte supărată, au murit părinții, au fost mai multe necazuri. Am fost la el la chilie, și mi-a spus că în anii grei de pușcărie pe care i-a făcut s-a sprijinit pe încrederea în Dumnezeu, pe cultura și pe cărțile pe care le-a citit, refugiindu-se în propria intelectualitate. (…)

Perioada asta mie mi se pare un fel de închisoare, și este. Ca urmez sfaturile părintelui Papacioc, eu, în martie, m-am apucat de un proiect pe care îl aveam de ani de zile, și anume - m-am închis în casă și am început să-mi scriu amintirile.

Cu ocazia asta am călătorit în tinerețe, și mi-am dat seama că față de vremurile actuale comunismul era un sugar cu suzeta în gură. Îndrăznesc să spun asta pentru că am trăit acele vremuri și știu ce a fost bun și rău.

Refugiindu-mă în vremurile acelea am constatat că dacă la început casa mea a fost o închisoare, ulterior casa mea a devenit un adăpost. Nu de spaima că mă îmbolnăvesc și mor, ci pentru că e locul în care eu îmi găsesc stabilitatea care mă ajută să supraviețuiesc moral și emoțional”, a declarat Corina Chiriac la Gândul LIVE.

Artista a mai spus că nu crede în cifrele actuale în ceea ce privește incidența cazurilor de COVID.

”Eu fac parte dintre cei care cred că cifrele sunt umflate. Aici intrăm într-o controversă, este o Cutie a Pandorei pe care nu vreau să o deschid (…)

Este important să fii informat din toate câte puțin. A fi autodidact nu este o rușine, este o mândrie, spunea tata.

În această perioadă mi-e dor de prieteni. Cu unii mă vad, în particular, câte doi-trei, în siguranță. Mi-e dor de șueta românească, de stat la taclale.

Îmi este teamă că societatea umană poate claca în anumite perioade din cauza izolării. Mie nu mi-e frică de mine, eu cred în Dumnezeu. Dacă îmi sună clopoțelul, oricum voi pleca. Eu mai cred și în viețile succesive (…)

Omul are de la Dumnezeu liberul arbitru, dar când dă de libertate greșește prin exces”, a mai declarat Corina Chiriac.


CLICK - Follow us on Google News