Corneliu Idu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri români, a murit de COVID-19 

01 Dec 2020 | scris de Anita Raicu

Armatorul Corneliu Idu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri români, a murit de COVID-19 la vârsta de 70 ani. 

Corneliu Idu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri români, a murit de COVID-19 

Corneliu Idu a murit în dimineaţa de 1 Decembrie 2020, la Spitalul Județean Constanța, undeera internat din cauza COVID-19. 

Idu avea 70 ani, fiind născut în anul 1950, la Tuzla. Locuia în Eforie, oraş unde făcuse liceul, apoi urmase Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanţa (actuala Academie Navală - N.R.). Era căsătorit cu Ştefana, medic şi fostă jucătoare de volei, cu care avea doi copii, un fiu şi o fiică, şi nepoţi. 

Influentul om de afaceri era cel care i-a sprijinit în carieră pe campionii la tenis Simona Halep şi Horia Tecău, iar arena sa de tenis, Arena Tenis Club Idu din Mamaia, găzduia competiţii internaţionale de tenis.

Revista Forbes, care l-a inclus în Topul celor mai bogaţi români, scria că Idu este cunoscut în Constanţa ca un de om afaceri important din punct de vedere financiar.

Idu îşi propusese să construiască cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră. 

Corneliu Idu inaugurase la începutul lui octombrie 2019 cel mai modern şi cel mai mare siloz de la Marea Neagră şi Marea Mediterană. Silozul este situat în Dana 80 a Portului Constanţa. Investiţia totală a fost de 50 milioane euro.

”Practic este singurul terminal de cereale independent, celelalte aparţinând marilor traderi", după cum declara în acel moment Corneliu Idu.


CLICK - Follow us on Google News