Cercetătorii chinezi au identificat două tipuri ale noului coronavirus. Wuhan-ul, lovit de un virus mai agresiv

04 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Oamenii de ştiinţă care studiază originea și cauzele epidemiei virale din China au anunţat că au descoperit  două tipuri principale de coronavirus care pot provoca infecţii, informează Reuters.

Cercetătorii chinezi au identificat două tipuri ale noului coronavirus. Wuhan-ul, lovit de un virus mai agresiv

Concluziile studiului au fost publicate marţi în National Science Review, jurnalul Academiei de Ştiinţe din China.

Cercetătorii, de la Facultatea Ştiinţele Vieţii a Universităţii Beijing şi de la Institutul Pasteur din Shanghai din cadrul Academiei de Ştiinţe din China, au avertizat că în analiza lor au examinat doar o gamă limitată de date şi au precizat că sunt necesare analize suplimentare, efectuate pe seturi mai mari de date, pentru o mai bună înţelegere a evoluţiei virusului.

În urma studiului preliminar s-a concluzionat că un tip mai agresiv de coronavirus nou asociat cu epidemia din Wuhan a reprezentat aproximativ 70 de procente din tulpinile analizate, în timp ce 30 de procente au fost asociate unui tip cu o agresivitate redusă.

Prevalenţa virusului mai agresiv s-a redus după începutul lunii ianuarie 2020, au adăugat specialiştii.

”Constatările făcute susţin cu tărie nevoia stringentă pentru aprofundarea imediată şi exhaustivă a studiilor care combină date genomice, epidemiologice şi statistici privind simptomele clinice ale pacienţilor cu boala coronavirus 2019 (COVID-19)”, au declarat cercetătorii chinezi.

Descoperirea făcută vine în contextul unei reduceri a numărului de cazuri zilnice de coronavirus, în urma restricţiilor severe impuse în cea de-a doua economie a lumii pentru stoparea răspândirii epidemiei, mai notează Reuters.

China a raportat miercuri o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv şi 38 de decese suplimentare. La nivel naţional, bilanţul epidemiei de Covid-19 a ajuns la 2.981 de morţi şi la peste 80.200 de persoane infectate, a indicat Comisia Naţională de Sănătate.


CLICK - Follow us on Google News