Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat încă operează la clinicile private care beneficiază de modificarea promovată de minister

29 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Victor Costache, ministrul Sănătății,  şi Horaţiu Moldovan, secretar de stat, şi-au păstrat calitatea de medici şi operează în timpul liber, la clinicile Polisano Sibiu (grupul Medlife), respectiv Spitalul Sanador.

Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat încă operează la clinicile private care beneficiază de modificarea promovată de minister

Cotidianul Libertatea a obținut de la Sanador confirmarea informației potrivit căreia chirurgul Horaţiu Moldovan a păstrat colaborarea cu spitalul privat şi după ce a devenit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Unitatea medicală privată a confirmat faptul că Horaţiu Moldovan are cu spitalul un contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

“Vine la Sanador zilnic, începând cu orele 16, şi-a schimbat programul”, a declarat, pentru sursa citată, Carmen Chioţea, director de marketing la Sanador. 

Şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache, continuă să opereze pacienţi cu probleme cardiovasculare în clinica privată Polisano, la Sibiu, în timpul liber. 

Cu siguranță a priva pacienții de serviciile celor doi chirugi, buni profesioniști, pe perioada mandatelor lor în ministerul Sănătății ar fi un lucru de neînțeles.

Cum la fel de nefiresc este și faptul că modificarea Legii Sănătății, promovată de cei doi demnitari, va oferi accesul neîngrădit la bani din fonduri publice al spitalelor și clinicilor private, cum sunt de exemplu Sanador sau Polisano/Medlife.

Printre programele naționale de sănătate vizate de această modificare a legii este inclus și cel de intervenţii cardiovasculare, la care cei doi participă, iată, activ și pe perioada mandatelor ministeriale, în calitate de chirurgi. De aici rezultă un clar conflict de interese pe care, se pare, puțini mai sunt dispuși să-l bage în seamă...


CLICK - Follow us on Google News