Medic: Fenomen «vaccinarea la chiuvetă» - bolnavi Covid-19 care afirmă că sunt imunizaţi ajung cu forme severe la spital

25 Aug 2021 | scris de Anita Raicu

Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a declarat că medicii de la Spitalul de Cardiologie de la Pădurea Verde au avut pacienţi care au făcut forme severe de Covid-19, deşi spuneau că sunt vaccinaţi. 

Medic: Fenomen «vaccinarea la chiuvetă» - bolnavi Covid-19 care afirmă că sunt imunizaţi ajung cu forme severe la spital

”Este un fenomen «vaccinarea la chiuvetă», în care te duci să-ţi faci doza de vaccin, de obicei doza unică, şi primeşti certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinaţi, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinaţi.

Cred că în Cluj s-au mai identificat nişte cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală şi se declară vaccinaţi, oare chiar sunt vaccinaţi? Există cazuri.

Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puşi în situaţia în care nu ştim cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viaţa.

Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, pentru Tion.ro.

Conform sursei citate, după ce directorul unităţii sanitare a explicat fenomenul la mai multe posturi de televiziune, poliţiştii au întocmit dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi zădărnicirea combaterii bolilor.

În spitalele din Timiş sunt internate, miercuri, 25 august, 72 de persoane confirmate cu coronavirus. 17 dintre ele sunt la terapie intensivă. 


CLICK - Follow us on Google News