O britanică cu simptome de COVID la șapte luni de la infectare: «Am 46 de ani, dar mă simt ca la 96»

14 Noi 2020 | scris de Monica Pavelescu

Pentru unii dintre cei care au contractat noul coronavirus, boala se poate dovedi de lungă durată și se manifestă cel puțin 12 săptămâni de la infectare, în care persistă convulsiile, senzația de amorțeală și problemele cardiace, dar și durerile musculare, crampele și oboseala accentuată.

O britanică cu simptome de COVID la șapte luni de la infectare: «Am 46 de ani, dar mă simt ca la 96»

Sarah Wakefield locuiește în Bridgend, Marea Britanie, iar în luna martie s-a infectat cu coronavirus. Instructor de sport, Sarah nu s-a pus nicio clipă în situația că nu se va reface, neavând alte boli sau probleme de sănătate.

Problemele cu care se confruntă au început după câteva săptămâni, când a început să se simtă cu adevărat rău.

"Cele 2-3 săptămâni de manifestare a bolii au fost o perioadă la care te așteptai, căreia îi puteai face față, o perioadă cu simptome acute, dar starea de acum pare că nu se mai sfârșește.

Atunci când urc scările, genunchii mă dor atât de tare încât mă opresc la jumătatea drumului. Iar atunci când nu mă dor genunchii, am probleme din cauza pulsului care o ia razna și a respirației îngreunate.

E o lume cu totul diferită, am 46 de ani și mă simt ca și cum aș avea 96. E îngrozitor", a povestit femeia pentru BBC

Sarah le-a mai spus jurnaliștilor britanici că cel mai greu de suportat, din punct de vedere al moralului, este faptul că își simte copiii speriați de starea în care se află și că nu a mai putut ieși cu ei la joacă. 

"Nu știu dacă mă voi mai întoarce la viața de dinainte, iar dacă se va întâmpla într-adevăr așa, trebuie să mă adaptez, dar este foarte, foarte greu.

M-am săturat. M-am săturat să mă trezesc simțindu-mă rău. M-am săturat să le spun oamenilor că mi-e rău. M-am săturat să aștept un răspuns din partea doctorilor. M-am săturat să nu-mi pot trăi viața.

Sunt tristă deoarece copiii mei sunt speriați fiindcă mama lor se simte întotdeauna rău. Sunt tristă fiindcă nu-mi pot scoate copiii la joacă...", a conchis britanica.


CLICK - Follow us on Google News