Dr. Adina Cojocaru, despre cazurile atipice, care au nevoie de ATI: «Cum facem cu ei domnule doctor Bittman? Doamnă doctor Corina Chiriac?»

27 Oct 2020 | scris de Ioana Tomozei

Dr. Adina Cojocaru, medic la Spitalul Floreasca din Bucureşti, semnalează pe pagina sa de Facebook faptul că bolnavii pot avea simptome cu totul diferite de cele pe care la asociem infectării cu noul coronavirus.

Dr. Adina Cojocaru, despre cazurile atipice, care au nevoie de ATI: «Cum facem cu ei domnule doctor Bittman? Doamnă doctor Corina Chiriac?»

”Un caz de azi noapte. Pacient in vârstă de 37 ani, se prezintă la camera de gardă Floreasca pentru sdr subocluziv intestinal şi subfebrilitate. CT-ul lui arată pneumonie interstiţiala. Are 65 saturatie in oxigen. Pentru el definiţia de caz a Institutului de Sănătate Publică nu mai face doi bani.

Şi sunt multe asemenea cazuri, cele mai multe atipice, mulţi au doar somnolenţă, astenie, cefalee. Ei merg pe picioare chiar dacă au saturaţia foarte jos, merg la cumpărături, cu transportul public şi nu sunt de rea credinţă.

Pur si simplu cred că în lipsa febrei si a tusei nu au această boală. Starea se deteriorează brusc, au nevoie de oxigen si apoi ajung la ATI.

Cum facem cu ei domnule doctor Bittman? Doamnă doctor Corina Chiriac? Ii trecem la numărătoare sau ne alăturam corului de ageamii care urlă că pacientul s-a internat pentru că nu făcea caca si nenorociţii de doctorii i-au pus diagnostic de Covid?

Nenorociţii de doctori sunt obosiţi, duc lupta cu o boală parşivă, cu atoateştiutorii, cu cei de rea credinţă, din păcate uneori si cu cei de bună credinţa pentru ca e o boală imprevizibilă( pacientul în cauză nu crede că are Covid, înţelege cu greu ce i se întâmplă), duc lupta cu lipsa de bun simţ, cu masca purtată sub nas, cu măsurile haotice ale autorităţilor.

Imaginea CT e atât de sugestivă, saturaţia în oxigen nu mai spun, pacientul va pleca la laşi sau în Medgidia pe locuri eliberate în ATI. Acolo îl aşteaptă Dumnezeu cu mila lui. În Bucuresti nu mai sunt locuri libere.

Deci cum facem domnule şi doamnă doctor Bittman şi Chiriac, intră la numărătoare sau nu?”,  a scris dr. Adina Cojocaru, pe pagina sa de Facebook.  
 


CLICK - Follow us on Google News