Cristi Puiu, reacție la comentariile lui CTP: «Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe»

11 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Regizorul Cristi Puiu a reacționat la comentariul făcut ce CTP la discursul pe care l-a susținut la TIFF, în care a reproșat autorităților modul în care se iau deciziile și lipsa de dialog și comunicare în legătură cu pandemia provocată de noul coronavirus.

Cristi Puiu, reacție la comentariile lui CTP: «Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe»

”M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a scris C. T. Popescu. Mă uitam şi mă gândeam... îmi era milă de el. Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe, să vorbească în felul ăsta de mine... e chiar grav, săracul de el.

Doamne ajută, să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă. Ce să zici la asta? Doamne-fereşte, bine, scuipă tu! Păi nu o să-i fie lui apoi mai greu cu chestia asta? Nu-şi dă seama?

E o altă poveste legată de România. O dovadă de lipsă de maturitate care vine din faptul că oamenilor le e atât de greu aici să spună "mulţumesc";, să îşi arate   recunoştinţa, şi să spună "iartă-mă".

Asta e foarte greu să vezi. E o formă de capitulare, tu nu mai ai demnitate. Ba nu, demnitatea ta de om stă în asta: în faptul că eşti recunoscător şi că   ai atâta verticalitate încât să recunoşti greşeala.

Poate asta dă şi cumva culoarea asta locală a noastră a românilor care ne apropie de vârsta adolescenţei ca naţie, de pubertate, când cel mai important lucru din lume eşti tu însuţi şi ceilalţi nu există”, a replicat Cristi Puiu comentariului făcut de CTP.


CLICK - Follow us on Google News