Cristiano Ronaldo NU își transformă hotelurile în spitale

15 Mar 2020 | scris de Anita Raicu

Din păcate, alături de marea majoritate a media din întreaga lume, am preluat informația publicată de website-ul cotidianului sportiv spaniol Marca, în care se vorbea despre faptul că fotbalistul Cristiano Ronaldo și-ar fi pus la dispoziție hotelurile pentru a devenit spitale.

Cristiano Ronaldo NU își transformă hotelurile în spitale

Până în acest moment, nu există niciun comentariu al lui Ronaldo pe acestă temă, și probabil nici nu va exista unul, dar au apărut dezmințiri privind veridicitatea acestei știri.

”Articolul potrivit căruia Cristiano Ronaldo a avut în vedere posibilitatea de a renunța la hotelurile sale CR7 și a le transforma temporar în spitale pentru a lupta împotriva izbucnirii noului coronavirus (Covid-19). Aceste informații, furnizate inițial de ziarul sportiv spaniol Marca, sunt false!”, notează jurnaliștii de la a jm-madeira.pt, de pe insula unde s-a retras fotbalistul, Madeira.

Marca este un cotidian serios, care nu transmite informații neverificate, de aceea este surprinzătoare gafa pe care a comis-o și pe care am urmat-o, dar mai ales modul în care a reacționat, ștergând articolul.

Din punctul nostru de vedere este onest să admitem că am greșit și să vă informăm asupra acestui aspect.

________________________

Știrea inițială

Nu întotdeauna marii sportivi dau dovadă că sunt și mari caractere. Cu atât mai mult cei care dau dovadă a faptului că n-au uitat de unde au pleca, merită aprecierea și considerația noastră. Două exemple...

Într-un gest de solidaritate cu cei aflați în suferință, Francesco Totti, căpitanul legendar al echipei AS Roma, a donat 15 aparate de monitorizare unui spital din capitala Italiei. ”Băieți, sunt zile grele pentru Italia, dar împreună putem trece peste asta”, a spus fostul mare jucător, îndemnându-i pe cei cu bani să facă la rândul lor donații.

La rândul său, dincolo de extravaganțele sale, Cristiano Ronaldo a fost o persoană foarte conștientă de faptul că trebuie să întoarcă societății o parte din ceea ce a primit în viață.

Retras în vila sa din insula Madeira, după ce unul dintre coechipierii săi de la Juventus a fost depistat pozitiv, Ronaldo a transmis un mesaj pe rețelele sale de socializare - ”Trebuie să respectăm regulile impuse de autorități, a ne proteja viața trebuie să fie interesul nostru prioritar”.

Cotidianul sportiv spaniol Marca anunță că CR7 a luat hotărârea de a se implica în lupta pandemiei și a anunțat că în următoarele zile toate hotelurile sale din Portugalia vor fi transformate în spitale, în care pacienții infectați cu noul coronavirus să poată fi tratați.

”Ronaldo va asigura salariile medicilor și a celorlalți angajați în spitalele amenajate, ajutând astfel sistemul de sănătate portughez să treacă peste acest moment dificil”, mai notează Marca.


CLICK - Follow us on Google News