«Fata lui tata», deputata care a vorbit 59 de secunde în Parlament, în ultimii 4 ani, spre al patrulea mandat

28 Oct 2020 | scris de Ioana Tomozei

Cristina Dumitrache este deputat de Constanţa de trei mandate şi se află pe un loc eligibil pe lista candidaților PSD şi la alegerile din acest an.

«Fata lui tata», deputata care a vorbit 59 de secunde în Parlament, în ultimii 4 ani, spre al patrulea mandat

Cristina Dumitrache se face remarcată prin faptul că în fiecare din mandatele sale a vorbit de la tribuna Parlamentului mai puţin de un minut.

 

În primul mandat, Cristina Dumitrache a vorbit 36 de secunde, în al doilea 45 şi în al treilea 59 de secunde, dintre care 34 de secunde au fost rezervate jurământului de învestitură.

Confirmând cumva zicala ”vorba multă, sărăcia omului”, potrivit declaraţiei de avere, Cristina Dumitrache deţine tablouri, icoane şi bijuterii de aproape 300 de mii de euro,

Nici votanţii din circumscripţia de unde Cristina Dumitrache a fost trimisă în Parlament nu pot spune cine este aceasta sau dacă au văzut-o la cabinetul de parlamentar. 

Cristina Dumitrache este fiica lui Ion Dumitrache, vicepreşedinte PSD Constanţa şi partener de afaceri al lui Felix Stroe, şeful PSD Constanţa.

Ileana Cristina Dumitrache a ajuns în Parlamentul României prima dată în 2008, la doar 24 de ani, după un scurt mandat de conslier judeţean la Constanţa.

În ultimii 4 ani, ea a semnat 69 de propuneri de lege. Întrebată de Antena 3 dacă îşi aduce aminte una din aceste propuneri, a răspuns: "N-aş şti să vă spun acuma, pe diverse teme, întrebări"

Reporter: "Una dintre ultimele declaraţii politice pe care le-aţi depus este 'Ce facem cu turismul românesc?'. Vă mai amintiţi conţinutul acesteia?"

Cristina Dumitrache: "Uitaţi, acum chiar sunt şi pe autostradă şi nu pot să vă spun tot ce am depus în scris atunci."

Legat de lipsa luărilor de cuvânt în Parlament, deputata PSD a spus: "A fost o alegere, în care m-am concentrat mai mult pe fapte de a-mi susţine în mod direct proiectele şi nu am ales de exemplu declaraţiile politice să le citesc de la microfonul parlamentului, am ales să le depun în scris"

Despre faptul că prezenţa ei în Parlament ar fi legată de influenţa în PSD a tătălui ei, Cristina Dumitrache a spus:

"Din punctul meu de vedere, cred că am intrat cu o experienţă de viaţă a unui om care nu a fost tocmai ţinut în puf, chiar dacă pentru mulţi este uşor să mă eticheteze ca "fata lui tata". Vă asigur că eu am un tată foarte exigent şi asta mi-a impus nişte standarde foarte înalte".

Cristina Dumitrache este din nou pe listele PSD Constanţa, pentru un nou mandat de deputat, al patrulea la rând, şi ocupă locul 2 - eligibil la alegerile din decembrie.


CLICK - Follow us on Google News