Crucea de Bobotează, furată din mâna sportivei care o prinsese în apa mării - video

06 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Mii de persoane au fost prezente luni pe faleza Cazinoului din Constanţa, participând la slujba de sfinţire a apelor susţinută de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Crucea de Bobotează, furată din mâna sportivei care o prinsese în apa mării - video

Arhiepiscopul Tomisului s-a deplasat în larg cu o barcă și a aruncat în apele Mării Negre trei cruci, simbolizând "arătarea Sf. Treimi la apa Iordanului".

Mai mulţi tineri au sărit în apă pentru a prinde una dintre cruci printre ei aflându-se și campioana la Triatlon, Antoanela Manac, de 24 de ani, studentă la Facultatea de Medicină.

Incredibil, după ce sportiva a reușit să prindă o cruce, aceasta i-a fost smulsă din mână de către un bărbat aflat în apropiere, care a pretins că el a prins-o.

”Eu am ajuns la cruce, am pus mâna pe ea, el a venit, mi-a luat-o din mână. Cei care erau cu ÎPS în barcă au văzut foarte clar că eu am luat crucea. Am ridicat-o, iar el a venit şi mi-a smuls crucea. I-am spus să mi-o dea înapoi şi a început să mă lovească cu pumnii şi picioarele, apoi a plecat de lângă mine”, spune tânara. Ea susţine că i-a cerut crucea agresorului şi când au ajuns la mal, însă acesta a împins-o pe scările ce fac legătura între mal şi faleza Cazinoului din Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a comentat incidentul și a postat un clip video pe pagina sa de Facebook.

"Ce se mai fură? Crucea de Bobotează. Momentul în care un înotător, bărbat, smulge pur şi simplu (fură, a se citi) crucea din mâna unui alt înotător, femeie, la Bobotează. După care iese la mal cu ea, pretextând că el a prins-o", a postat pe pagina sa de Facebook preotul Tănăsescu.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a mai menţionat că "femeia va primi şi crucea, daruri a primit deja", adăugând că "hoţul a fugit, că nu l-a mai văzut nimeni".


CLICK - Follow us on Google News