CTP: «Dreapta nu a înțeles niciodată că după înfrângerea PSD oamenii așteptau de la ei cinste»

21 Feb 2020 | scris de Anita Raicu

Cristian Tudor Popescu este de părere că partidele care sunt adversarele PSD nu au înțeles niciodată ce așteaptă de la ei alegătorii care au votat împotriva social-democraților.

CTP: «Dreapta nu a înțeles niciodată că după înfrângerea PSD oamenii așteptau de la ei cinste»

”PSD a fost înfrânt. S-a mai întâmplat asta, în 30 de ani. PSD a fost cel mai important partid în acești 30 de ani, a fost la guvernare în 70% din acest timp. Până anul trecut nu a pierdut niciun rând de alegeri. Uneori nu a câștigat, cum s-a întâmplat în 2008 dar nici nu a pierdut. A fost întotdeauna în prima poziție politică în România.

A fost totuși învins de câteva ori, de Convenția Democratică în 1996, a fost învins de Băsescu în 2004 și 2009. De fiecare dată, ce au așteptat oamenii, după scoaterea PSD de la conducere? Ceva ce nu a înțeles „dreapta”. Nu a înțeles niciodată ce așteaptă oamenii după ce PSD a fost scos pe tușă de ei, de alegători”, a spune CTP.

”Așteptau în primul rând cinste, așteptau ca din punct de vedere moral să fie opusul celor de la PSD. Oamenii așteptau o guvernare cinstită. Acești liberali și USR au ajuns la putere în urma unor manifestări care nu s-au bazat pe buzunar și burtă, cum se întâmplă de obicei.

Colectiv – oamenii ăia au ieșit pentru chestii profund umane. OUG 13 – au ieșit pentru că era un abuz teribil. 10 august nu a fost o manifestație pentru mărirea pensiilor și salariilor, a fost manifestarea unei idei. Cei care au votat așa – și ei au scos PSD din pâine – așteaptă din partea celor aflați acum la guvernare tot idei morale și comportament în registrul moral”, a conchis Cristian  Tudor Popescu. 


CLICK - Follow us on Google News