CTP, despre meciul lui Halep la Australian Open: «Nu s-a întamplat cu Simona, ci cu adversara ei»

30 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

În ciuda înfrângerii, și în general a felului său de a fi, Cristian Tudor Popescu a lăudat-o pe Halep pentru jocul din semifinala cu Garbine Muguruza, de la Australian Open: ±Am avut o Garbine Muguruza la cel mai înalt nivel”, este de părere CTP, precizând că Simona ”are perspective foarte bune alături de Darren Cahill în acest an.”

CTP, despre meciul lui Halep la Australian Open: «Nu s-a întamplat cu Simona, ci cu adversara ei»

”Nu este o veste tristă” că a pierdut Simona Halep, a spus CTP, fără să-și retragă comentariul făcut acum câteva zile - că Simona Halep este în starea care a dus-o în finală la Melbourne în 2018, precizând că nimic ”nu s-a întamplat cu ea, s-a întâmplat cu adversara ei.”

”Simona a jucat foarte bine, sunt puține lucruri pe care i le-aș putea reproșa, poate doar serviciul doi. A fost ceva mai moale decât în meciurile anterioare, ceea ce i-a permis Muguruzei să i le atace de multe ori cu returul. Tactic a jucat foarte bine, așa cum a stabilit cu Darren Cahill. A atacat, și-a asumat atacuri, are acea componentă ofensivă așa cum a avut acum doi ani.

De cealaltă parte, am avut o Garbine Muguruza la cel mai înalt nivel al acestei mari jucătoare. După o perioadă foarte lungă de joc prost, am văzut-o pierzând meciuri în mod dezolant. Aproape că sunt ani de când ea n-a mai jucat atât de bine. Și-a revenit la nivelul ei maxim, a făcut multe lovituri direct câștigătoare, dar pe acestea Simona le aștepta.

Surpriza a fost determinarea ieșită din comun a Garbinei de a recupera, de a alerga după mingi ca și pierdute. A scos un număr impresionat de astfel de mingi și unele dintre ele cu noroc. Norocul face parte din joc, dar norocul nu vine decât atunci când încerci, când îl cauți.

S-a dus în extensie totală, să se rupă, după niște mingi și le-a trimis cumva, unde-o fi să fie, în teren și au intrat. Au fost 4-5 mingi de felul acesta și i-au dat sentimentul Simonei că e nedreptățită, pentru că ea făcuse tot ce trebuia pentru a câștiga punctul. De aceea a rupt racheta de pământ”, a declarat CTP, la Digi24.

Jurnalistul a mai adăugat că din punctul său de vedere Simona Halep a fost ”bună, concentrată, compactă.”

”N-am ce să-i reproșez, dar ce să faci când joacă în felul acesta Garbine Muguruza? A servit extraordinar, au fost nenumărate mingi de break ale Simonei, în ambele seturi. Muguruza a servit de fiecare dată excepțional și a reușit să remonteze.

Muguruza este o mare jucătoare, care atunci când începe să se adune bate pe oricine. Să ne amintim finala de la Roland Garos, când a bătut-o pe Serena Williams. Nu avem de ce să fim triști, Simona a făcut un turneu bun aici, în semifinala la Australian Open. Are perspective foarte bune alături de Darren Cahill în acest an”, a concluzionat comentatorul de tenis.


CLICK - Follow us on Google News