CTP renunță să mai facă ceva pentru știință, nu se mai vaccinează cu AstraZeneca

25 Mar 2021 | scris de Cristina Romanescu

Cristian Tudor Popescu anunțase, în stilul său caracteristic, cu surle și trâmbițe, că s-a programat la vaccinare cu serul produs de AstraZeneca, pentru că, spre deosebire de cei reticenți, el are cap...

CTP renunță să mai facă ceva pentru știință, nu se mai vaccinează cu AstraZeneca

”Niște cunoștințe m-au întrebat, contrariate: „De ce cu AstraZeneca, domle? Ce, vrei să mori?”.

Le-am răspuns că nu am în vedere acest obiectiv. Iar dumneavoastră, stimați Republicani, vă spun că nu m-am aruncat ca musca-n ciorbă, am cântărit atent lucrurile înainte de a accepta vaccinarea cu AZ.

La care, speriatele mele cunoștințe mai zic: ”Nu vezi că toată Europa l-a interzis, te-ai găsit tu mai cu moț?”. Nu, nu cu moț, căci nu am, ci cu cap. Nu e nicidecum prima oară când mă bazez pe scăfârlia proprie în fața unui tsunami care îmi țipă că sunt prost sau nebun… Deci, marele pericol nu e vaccinul, e virusul, sau virusurile, englezesc, brazilian, sud-african, și câte-or mai fi…”, scria Cristian Tudor Popescu.

Dar, se pare, n-a fost suficient, pentru că procesul n-a fost prea pe gustul lui CTP, pentru că a lâncezit.

”M-am înscris pentru vaccinare pe 15 martie, la centrul de la Institutul „C.I. Parhon”, din Capitală. În fața mea erau 120 persoane pe lista de așteptare, atât de puține probabil pentru că vaccinul era isterizantul AstraZeneca, după cum am aflat ulterior. Am zis, bine, AZ să fie.

Au trecut 10 zile. În acest timp, cunoștințe, colegi, membri de familie care s-au înscris pe 15 martie, odată cu mine, dar în alte centre de vaccinare, fie au fost deja vaccinați, fie li s-a comunicat o dată, relativ apropiată, pentru prima doză.

Subsemnatului, nimic, nici măcar un „hai sictir”. Am încercat să iau legătura cu cineva de la „Parhon” – fie a răspuns robotul, fie, de la call center, mi s-a spus îmi văd de așteptat”, spune CTP.

Această stare de lucruri, care l-a nemulțumit total, l-a făcut pe CTP să renunțe la programarea inițială și să facă o alta, în speranța în care va fi vaccinat mai rapid.

”Pe cale de consecință, azi am încetat să mai stau ca boul la poarta veche de la Parhon.

Mi-am anulat poziția de acolo. M-am înscris și eu la un centru la care cei mai știutori decât mine mi-au spus că am șanse să fiu băgat în seamă într-un timp util.

Cu ce soi de vaccin, nu mă interesează, căci cea mai rea reacție adversă la orice vaccin e să nu fii vaccinat deloc”, a scris Cristian Tudor Popescu, în Republica.


CLICK - Follow us on Google News