CTP, ripostă la criticile opiniei sale despre masturbare: Nu înțeleg ce probleme au aceste doamne... Dânsele au avut această practică în adolescență și nu le-a influențat deloc?

06 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Cristian Tudor Popescu, jurnalistul care poate aborda la fel de specializat orice subiect, de la politică, la tenis, SF sau critică de film, a vorbit și pe tema acestei săptămâni - educaţia sexuală în şcoli şi masturbare.

CTP, ripostă la criticile opiniei sale despre masturbare: Nu înțeleg ce probleme au aceste doamne... Dânsele au avut această practică în adolescență și nu le-a influențat deloc?

”Vă imaginaţi ce au în cap copiii la 12 ani? Fetele care se masturbează clitoridian în adolescenţă ar trebui să ştie, să le spună omul ăla care face curs la şcoală că e posibil să li se deformeze centrul sexual de pe scoarţă, în aşa fel încât să nu mai fie satisfăcute de relaţiile sexuale normale. Asta este o chestiune medicală. Şi ele nu ştiu acest lucru”, a inflamat spiritele, ieri, CTP, primind numeroase riposte. 

Într-un interviu acordat cotidianului Libertatea, CTP încearcă să explice afirmațiile sale, susținând că a fost greșit înțeles și concluzionând că ”Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”.

”Să se documenteze mai bine distinsele (specialistele - N.R).

În primul rând, unele au priceput că e vorba de o afectare morfologică a clitorisului, ceea ce e o prostie. Deci organul sexual al omului este creierul, nu organele reproductive, ci creierul. Acela este organul sexual, acolo, în hipotalamus şi în amigdală.

Să se mai documenteze puţin în legătură cu asta. Iar ceea ce spun eu este un fenomen constatat cu o anume frecvenţă în legătură cu astfel de practici în timpul adolescenţei. El este legat de alte statistici, pe care, dacă vreţi, le aducem în discuţie.

Nu înțeleg de ce aceste doamne scriitoare, jurnaliste, ce sunt ele… Ce probleme au dânsele? Dânsele au avut această practică în adolescență și nu le-a influențat deloc? Vorbesc despre sine?

Pentru că eu nu am spus, în fond, nimic rău sau jignitor la adresa cuiva. Am făcut o observație medicală care am considerat că ar trebui făcută de către niște cadre”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Libertatea

De asemenea, jurnalistul a subliniat că susţine educaţia sexuală în şcoli.

”Eu sunt pentru educaţia sexuală în şcoli. O logică simplă spune că eu vreau mai mult decât educaţie sexuală în şcoli. Deci sunt pentru desfăşurarea acestor cursuri. Nu împotrivă şi nici cu acordul părinţilor, după cum am spus, că nu părinţilor le-aş cere acordul.
 


CLICK - Follow us on Google News