CTP: Oamenii ăștia de la USR intră și ei în acest joc mecanic cu păpuși decolorate, u devenit moriști de partid

18 Oct 2019 | scris de Monica Pavelescu

Cristian Tudor Popescu a dezvăluit, joi seara, la Digi24, că la europarlamentarele ce au avut loc în acest an a votat cu USR, și, deși recunoaște că se aștepta ca așteptările să-i fie înșelate, se declară dezamăgit de modul în care acest partid a evoluat, spre un politicianism deja cunoscut, .

CTP: Oamenii ăștia de la USR intră și ei în acest joc mecanic cu păpuși decolorate, u devenit moriști de partid

Această evaluare a pornit după ce moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, i-a povestit lui CTP că l-a avut invitat mai devreme pe deputatul Stelian Ion, cel care a făcut cumva notă discordantă în USR prin scrisoarea deschisă prin care cerea partidul să intre la guvernare. USR a luat în discuție scrisoarea, dar în final decizia partidului a fost contrară: să se țintă departe de guvernare. Întrebat, dacă este fericit cu această decizie, Stelian Ion a răspuns că e o decizie a partidului, pe care și-o asumă.

”Răspuns tipic de pesedist și nu numai de pesedist, de politician. Depersonalizare, devin și ei, intră și ei în acest joc mecanic cu păpuși decolorate pe care îl vedem acum. Atât de repede!”, a comentat CTP. 

”Este o imensă dezamăgire acest USR. Din păcate, știam că va fi o dezamăgire, am spus lucrul ăsta încă de atunci, de când s-a format USR-ul și și-au luat numele... - Cosmin Prelipceanu: Dar i-ați votat! - Păi, pe cine era să votez, domnule, pe cine? V-am spus: erau tineri, necunoscuți, am sperat și eu. Am zis: domnule, poate sare vreun iepure de-aici! Nu sare. Nu sare, din păcate”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

”Eu nu știu, oamenii ăștia, ăștia sunt tineri, domnule, de la USR. Eu i-am votat. Da, eu i-am votat. Am votat USR. Nu știu dacă am mai zis vreodată cu cine am votat. Chiar nu știu. Uite, vă spun acum: am votat cu USR la europarlamentare. Pe două criterii: unu, nu-i cunoșteam - și atunci, puteam să am surprize, poate plăcute, de la ei, pentru că pe ceilalți îi cunoșteam atât de bine, încât știam că n-am la ce surprize plăcute să mă aștept și doi: erau tineri. Astea au fost criteriile mele”, a explicat CTP.

CTP spune că este dezamăgit de evoluția USR și nu ezită să afirme că au deja ”apucături” de PSD-iști:

”Îi văd acum cum foarte repede s-au osificat într-o structură de partid. Au început să semene între ei, debitează cu aceleași vorbe aceleași idei, priviri fixe ca ale lui Dan Barna, nu se uită nici în stânga, nici în dreapta și sunt oameni tineri, domnule!

Vă-ntreb: dumneavoastră, când vorbiți, gândiți? Și eu, să știți, încerc să fac aceste două lucruri: când vorbesc încerc să gândesc. Și câteodată mă opresc, mai caut un cuvânt. Încep prin a gândi și pe-urmă deschid gura. Ei, aici se pare că operațiunea e inversă. Cum spunea Andrei Pleșu odată, o observație foarte bună, vorbeam despre un politician și Pleșu spunea: individul e de o fluență suspectă.

Ei, asta e și aici: foarte repede au devenit niște moriști de partid oamenii ăștia de la USR. Păcat, ce pot să spun? Și nici măcar nu merită. Merită dl. Barna? Dacă ar fi vreun mare lider, care să se contureze ca Mesia, bun, OK, hai să facem tot ce se poate pentru a-l susține. Dar merită dl. Barna așa ceva?”, se întreabă CTP.