Cum stimulăm imunitatea copiilor 

19 Sep 2019 | scris de Ioana Tomozei

Începerea anului școlar și trecerea la sezonul de toamnă creşte riscul îmbolnăvirilor, în special în rândul copiilor, mai predispuşi la răceli sau alte infecţii. Deşi mediul în care copiii îşi desfăşoară activitatea este unul curat, se întâmplă frecvent că aceştia să se îmbolnăvească tocmai din lipsa cunoştinţelor privind igiena sau a unei alimentaţii echilibrate, care să le întărească sistemul imunitar.

Cum stimulăm imunitatea copiilor 

De asemenea, în colectivitate va creşte riscul de boli contagioase pentru că majoritatea acestor afecţiuni sunt transmisibile. Un sondaj realizat recent sugerează că peste 80% dintre copii răcesc la începutul anului școlar.

8-10 răceli pe an
Un copil răceşte în medie de 8-10 ori pe an, însă părinţii nu ar trebui să se îngrijoreze, deoarece aceste răceli ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Totuşi, este greu de îndurat imaginea celor mici luptând cu febra sau răceala şi, în special, ideea de a-i îndopa cu medicamente sau, în unele cazuri, cu antibiotice. Ce ar trebui să faci tu, ca părinte, pentru a evita pe cât posibil aceste situaţii?

Este adevărat că pe măsură ce copiii cresc în vârstă, nu se mai îmbolnăvesc la fel de des, dar motivele de îngrijorare nu dispar - bolile sunt mai numeroase, tulpinele virale se modifică mai des iar bacteriile devin mai rezistente la antibioticele prea des folosite și cu mult prea multă usurință.
Probabil, te-ai întrebat de foarte multe ori ce trebuie să faci pentru a creşte imunitatea  copilului tău. Haide să vedem în continuare ce este imunitatea şi cum putem ajuta la întărirea acesteia cu ajutorul produselor fitoterapeutice.

Ce este imunitatea?
Imunitatea este mecanismul natural de apărare al organismului nostru împotriva duşmanilor externi numiţi agenţi patogeni, adică virusuri, bacterii, fungi, radiaţii, substanţe toxice etc., care pot provoca îmbolnăviri. Atunci când organismul nostru este atacat de agenţi patogeni, sistemul imunitar secretă anticorpi (imunoglobuline), meniți să lupte împotriva acestora. Dacă agenţii patogeni sunt în cantități mici, sistemul imunitar poate face faţă atacului, dar există şi situaţii în care sistemul imunitar este depăşit, este slăbit şi are nevoie de ajutor pentru a putea lupta împotriva acestor agenţi patogeni.
 
Există două tipuri de imunitate: imunitatea înnăscută sau nespecifică şi imunitatea dobândită sau specifică. Imunitatea înnăscută reprezintă zestrea genetică primită de la părinţi, care nu poate fi influențată pe durata vieţii, pe când cea dobândită poate fi susținută prin vaccinare şi un stil de viaţă sănătos. Prima linie de tratament ar trebui să o constituie remediile naturale de bună calitate, abia apoi să recurgem la medicație de semi-sinteză sau de sinteză.
 
Echinaceea – principalul aliat
Echinacea este una dintre plantele care și-au dovedit eficacitatea în ceea ce privește creșterea capacității de apărare a organismului față de diverși agenți infecțioși.
Echinacea are în primul rând o acțiune imunostimulatoare, crește imunitatea nespecifică a organismului, stimulând producția de interferon și limfocite.
Planta are calități imunomodulatoare, antiseptice, depurative, este antifebrilă, antivirală și antibacteriană.

Totodată, scurtează perioada de convalescență.
Echinacea ajută organismul în lupta cu bacteriile, virusurile (în special răceli, gripe și virusul herpetic) și fungii. Este utilă în caz de infecții respiratorii și genito-urinare, fiind un bun antibiotic natural.
Activează capacitatea de apărare pe 3 direcții
 
Pastilele masticabile de Esberitox®N Tablete au efect antiviral și stimulare a formării de anticorpi la poarta de intrare a infecției, adică tractul respirator.

Spre deosebire de alte imunostimulante, ce conțin un singur extract de plantă, în Esberitox N Tablete acționează trei plante medicinale dovedite că eficiente și active pe sistemul imunitar. O tabletă conține trei substanțe active extrase din plante, care se completează în acțiune una pe cealaltă.

Acestea sunt Thujae occidentalis herba (cunoscută în popor drept Tuia), Echinaceae (Echinaceea) și Baptisae tinctoriae sau Indigoul Sălbatic.
Thujae occidentalis are acțiune ativirala directă, Baptisae tinctoriae stimulează producerea de anticorpi și extractul de flori din specia Echinacea purpurea/Echinacea pallida stimulează activitatea macrofagelor care distrug germenii chiar din fazele precoce ale infecției.


Combinația unică dintre acestea contribuie la funcționarea mai bună a sistemului imunitar, pentru că acestea acționează asupra sistemului imunitar pe trei căi diferite.
Astfel virusurile sunt combătute mai repede și mai eficient, iar durata bolii se scurtează.
 
Scade perioada de boală cu 3 zile
Esberitox®N Tablete
 este UNIC prin compoziție, modul de acțiune, profilul de siguranță, formă de prezentare.
Produs de Schaper & Brümmer GmbH & Co. KG, în Germania, Esberitox®NTablete înglobează 90 ani de experiență.Acest lucru înseamnă SIGURANȚĂ, înseamnă suficient timp pentru efectuarea de studii clinice pe loturi mari de pacienți, pe diferite infecții virale pe sute de mii de pacienți. (există studii care atestă siguranța la copii pentru 250.000 de cazuri tratate de 500 de medici de familie și 500 de pediatri). Este singurul produs condiționat și pentru sugari/copii/adulți.
Un mare avantaj la administrarea către copii îl reprezintă și faptul că este condiționat astfel încât să nu fie nevoie de soluție alcoolică, sunt tablete masticabile cu gust plăcut, acrișor, care se dizolvă în gură sau lichide.
 
Recomandări
Se recomandă pentru copiii și contactii copiilor (mai ales bunici) cu boli contagioase sau bacteriene. În cazul infecțiilor bacteriene că adjuvant al tratamentului cu antibiotic.

Se recomandă pentru toată familia în perioadele de epidemie sau în cure de imunizare înaintea sezonului răcelilor și gripelor. (mai multe detalii despre tratamentele fitoterapeutice recomandate, standardizate și testate clinic pentru toată familia, aici.
În funcție de vârstă se administrează doză de tablete masticabile, astfel încât să combată inflamația și durerea orofaringiană.
Studiile clinice au demonstrat ca Esberitox®N Tablete  administrat de la primele semne de viroză, scade perioada de boală cu 3 zile.


CLICK - Follow us on Google News