Toți pasagerii unui avion cu români care a aterizat în Creta au fost testați: «Nu ni s-au dat explicații»

01 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

Deși autoritățile din Grecia dădeau ieri asigurări că posibilitatea ca turiștii români să fie testați pentru COVID-19 este ”foarte mică”, toți pasagerii unei curse sosite din Cluj pe aeroportul Heraklion din Creta, au fost supuși acestei proceduri.

Toți pasagerii unui avion cu români care a aterizat în Creta au fost testați: «Nu ni s-au dat explicații»

”Testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică”, arăta ieri Ministerul Turismului din Grecia într-un comunicat.

Conform unuia dintre pasagerii cursei, citat de Digi24, testarea a durat aproximativ trei ore și din informațiile personalului de la hotelul la care s-a cazat, turiști din alte țări nu au trecut prin astfel de proceduril.

”A fost o surpriză pentru toți pasagerii avionului, cred, pentru că toți eram convinși că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesui într-un spațiu de nu mai mult de 50 de metri pătrați, nu ni s-au oferit explicații și am înțeles după câteva minute că urma să fim testați absolut toți, lucru care s-a și întâmplat.

Vă imaginați prin ce am trecut cu toții, mai ales că erau acolo mulți copii, care și-au pierdut răbdarea destul de repede. Au fost testați inclusiv bebelușii”, a povestit turistul.

El a spus că nu li s-a oferit nicio informație, iar polițiștii care îi supravegheau au refuzat, ”destul de brutal”, să dea explicații.

Turistul a adăugat că toți pasagerii avionului completaseră online formularul necesar pentru a intra în Grecia și că pe baza acestuia au fost testați.

El a adăugat că pasagerii din toate celelalte avioane care au aterizat în Creta au fost lăsați să plece fără a fi testați, iar explicația dată de angajații aeroportului a fost că erau fie curse interne, fie curse cu escală la Atena.

”Personalul de la hotel a fost foarte surprins, ne-au spus că turiștii care au venit din alte țări – Norvegia, Danemarca – nu au avut absolut niciun control”, a mai turistul.


CLICK - Follow us on Google News