Sute de adepți QAnon s-au strâns în Dallas, așteptând ca JFK să-și facă apariția și să-l proclame pe Trump președinte

04 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Sute de adepți ai mișcării QAnon din SUA s-au adunat, miercuri, în Dallas, convinși fiind că fostul președinte John F. Kennedy, asasinat în 1963, și fiul acestuia, mort din 1999, își vor face apariția și vor anunța că Donald Trump va fi reînvestit ca președinte.

Sute de adepți QAnon s-au strâns în Dallas, așteptând ca JFK să-și facă apariția și să-l proclame pe Trump președinte

Evident, susținătorii QAnon au fost dezamăgiți de faptul că profeția nu s-a împlinit.

Conform celei mai noi conspirații a cultului de susținători ai lui Donald Trump, QAnon, fostul președinte american John Fitzgerald Kennedy și fiul său, JFK Jr. și el decedat de peste 20 de ani, ar fi urmat să apară, miercuri, la ora 11:55, pe Dealey Plaza, acolo unde JFK a fost asasinat în 1963.

Conspiraționiștii erau convinși că fostul președinte și fiul său urmau să anunțe reînvestirea în funcție a lui Donald Trump și că JFK Jr. urma să devină vicepreședintele lui Trump. 

Susținătorii QAnon cred că actualul guvern SUA este ilegal din 1871, ”de când a fost transformat în corporație” și că ”ultimul președinte al republicii a fost Ulysses S. Grant”.  

Noua conspirație vine în continuarea unor teorii mai vechi care au apărut constant în lunile care au urmat înfrângerii lui Trump în alegerile din 2020.

Dacă, inițial, conspiraționiștii susțineau doar că alegerile din 2020 au fost fraudate, pe parcurs, ei au devenit tot mai rupți de realitate, susținând apoi că Donald Trump a marcat buletinele de vot pentru a-i demasca pe democrați, sau că Trump se ascunde dar că va reveni la putere în martie 2021.

Când martie 2021 a trecut, iar profeția nu s-a împlinit, conspiraționiștii au ales o nouă dată - august 2021.


CLICK - Follow us on Google News