Dan Bittman: «Nu vi se pare ciudat că am ajuns să votăm nişte guverne, după care ieşim în stradă să ne luptăm cu ele?»

13 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Într-o intervenție la Antena 3, Dan Bittman comentează prezența slabă de la scrutinul parlamentar, considerând că principalul motiv care a dus la această situație este reprezentat de modul în care autoritățile comunică pe tema pandemiei. 

Dan Bittman: «Nu vi se pare ciudat că am ajuns să votăm nişte guverne, după care ieşim în stradă să ne luptăm cu ele?»

De asemenea, Bittman spune că se așteaptă ca, în contextul pandemiei, să asistăm în următorii ani la schimbări socio-politice care să pună sub semnul întrebării democrația.

__________________

”Anul ăsta, nu am vrut să ratez votul. Eu am spus chiar pe postul dumneavostră de televiziune, am spus că vor scădea în perioada alegerilor, dar să ştiţi că absenteismul a venit din vina celor care ne-a speriat atât de mult în luna premergătoare, pentru că, dacă nu apărea preşedintele zi de zi, seară de seară, să ne spună tot felul de năzdrăvănii, sau primul-ministru, sau toţi cei reponsabili, domnul Arafat, şi aşa mai departe.

Oamenii nu ar fi fost atât de speriaţi. Eu înţeleg că mulţi au preferat să stea în casă de frica de a nu lua virusul. Degeaba scad cifrele cu două-trei zile înainte de alegeri. Timp de o lună ţi s-a activat în minte că e destul de groasă treaba, şi atunci să nu ne mire absenteismul. Asta o spun pentru cei care se miră de rezultate, sau se miră de absenteism.

Nu mă mai miră nimic! De un an de zile asist la o grămadă de lucruri neobişnuite. Încep să mă obişnuiesc şi eu cu ele, dar mi se pare ciudat.

Vă întreb şi pe dumneavoastră: Nu vi se pare ciudat că am ajuns să votăm nişte guverne şi nişte guvernanți, după care începem în instanţe, sau să ieşim în stradă să ne luptăm cu aceste guverne?

Adică, ce rost are să mai votăm dacă știm din start, că vine pandemia peste noi, că măsurile luate sunt proaste și acum trebuie să intrăm în instanțe și să ne judecăm. La ce sunt bune guvernele? Iertați-mă că vă întreb, dar eu pun problema mai adânc. 

Am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave. Am senzația că deja, dacă tot e pusă sub semnul întrebării democrația, am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave.

Aceste măsuri sunt luate împotriva bunului mers al vieții, pentru că, de aia se fac acuma cozi, de aia o să se spună, a, păi, ați ieșit, v-ați îmbulzit în magazine, de aia aveți COVID în continuare, și atunci, toate măsurile astea sunt luate fără cap. Fără niciun fel de noimă. De fapt, asta mă deranjează cel mai mult, cât și de asta protestez așa liniștit, că nu e un protest violent”, a declarat Dan Bittman, la Antena 3


CLICK - Follow us on Google News