Dan Teodorescu: «Politicienii fac ce vor pentru că le permitem. Fiecare dintre noi este vinovat de răul din jur»

07 Aug 2021 | scris de Cristina Romanescu

La 22 de ani de la lansarea trupei Taxi, Dan Teodorescu continuă să fie același artist care privește cu ironie și sarcasm societatea românească, nu doar în cântece, ci și în interviurile sale.

Dan Teodorescu: «Politicienii fac ce vor pentru că le permitem. Fiecare dintre noi este vinovat de răul din jur»

Bunăoară, într-un interviu acordat recent cotidianului Libertatea, întrebat despre ce nu merge bine la ora actuală în România, Dan Teodorescu răspunde: 

”Aş putea să vă spun că este vorba despre sistemul de sănătate. Sau despre sistemul de învățământ. Sau despre infrastructură, mai exact despre lipsa ei.

Dar o să vă spun că eu cred că problema cea mai mare cu care se confruntă România suntem noi. Cred că fiecare dintre noi este vinovat - într-o măsură mai mică sau mai mare, desigur - de răul din jurul nostru”.

În același context, Dan Teodorescu afirmă că ”politicienii români fac ce vor, pentru că le permitem”.

Liderul trupei Taxi mai spune că nu s-a gândit niciodată să intre în politică pentru că ”îmi place foarte mult să spun ce gândesc. Bine sau prost, asta e altă discuție, dar spun întotdeauna exact ce am în cap. Şi vreau să fiu liber să fac asta în continuare”.

În același interviu, întrebat de cine sunt cei care asculta muzica trupei Taxi, Dan Teodorescu a răspuns:

”În primul rând, trebuie să vă spun că mă bucur şi sunt recunoscător că ne ascultă cineva. Probabil că sunt oameni care ne ascultă pentru că vor să uite pentru câteva clipe de probleme, de stres, de tot. Pentru ei avem piese din zona ”Karma, zenu’ şi feng shuiu”.

Sunt şi oameni extrem de revoltați - poate mai mult decât noi - de clasa noastră politică. Pentru ei avem piese din categoria ”Ca ei”.

Şi ar mai fi cei cărora le-a fost călcat - în mod deliberat sau dintr-o superbă nepăsare - sufletul în picioare. Şi vin la Taxi şi află că nu sunt singuri, că li s-a mai întâmplat şi altora, că e plină lumea de zdrobitori/zdrobitoare de suflete. Nu putem decât să sperăm că le alinăm un pic dorul şi durerea”.


CLICK - Follow us on Google News