Aria cercului, între varianta Dăncilă și tăcerea lui Iohannis, la dezbateri cu ziariști prietenoși

19 Noi 2019 | scris de Anita Raicu

Dezbaterile organizate de cei doi candidați la președinție, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, au scos în evidență incapacitatea reprezentanților cu ștaif ai media de a se debarasa de simpatiile pentru unul sau celălalt și de a pune întrebări care să-i scoată din zona de confort a limbajul de lemn în care și-au prezentat programele prin care au dorit să-i convingă pe români să-i voteze.

Aria cercului, între varianta Dăncilă și tăcerea lui Iohannis, la dezbateri cu ziariști prietenoși

Cel mai interesant dialog ivit la debaterea la care a participat Klaus Iohannis a fost inițiat de unul dintre studenții invitați. 

Iohannis: La final, o deschidere spre sală, spre tineri... 

Student: De ce nu aţi ales să invitaţi jurnalişti care să vă pună întrebări incomode? 

Iohannis: Puneţi-mi o întrebare incomodă.

Student: Aceasta a fost.

Iohannis:. Cred că au fost întrebări de mare calitate şi substanţă şi de aceea m-am arătat mulţumit".

De cealaltă parte, Viorica Dăncilă s-a poticnit la o întrebare legată de aria cercului, apărută după declarația pe care candidatul PSD a dat-o despre faptul că a meditat la matematică copiii unor prieteni sau unora fără posibilități, fără să ceară bani.

Jurnalist: Aţi menţionat că aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului?

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Jurnalist: Este π (Pi) înmulţit cu raza la pătrat.

Viorica Dăncilă: π x Raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveţi timpul, să îmi veniţi alături să vedem cine ştie matematică. Sunt inginer şi toţi inginerii din România fac până în anul trei de matematică. Eu am făcut facultatea cinci ani. Contrar celor spuse, eu am terminat facultatea cu media 9. Bine, pentru unii li se pare o medie mică şi dacă vreţi să vorbim de matematică vă stau la dispoziţie după acest dialog cu presa.

La o oră distanţă, unul dintre ziariștii prezenţi la discuţia organizată de Klaus Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară din București a menţionat, în treacăt, încurcătura Vioricăi Dăncilă, rugândul  apoi pe preşedinte să spună el care este răspunsul corect.

Klaus Iohannis, fost profesor de fizică, a zâmbit și a trecut la alt subiect.


CLICK - Follow us on Google News