Funeriu, către Barna și Cioloș: Nu e păcat să distrugeți munca politică, pentru a salva un gunoi uman care de mic își turna colegii?

16 Aug 2019 | scris de Anita Raicu

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Educației Daniel Funeriu califică drept o ”mizerie” introducerea in protocolul alianței USR-PLUS a prevederii potrivit căreia nu vor fi acceptați candidați cei ”care au semnat, majori fiind, angajament cu Securitatea", considerând că această precizare nu poate indica alt lucru decât ca Dan Barna si Dacian Ciolos vor să acopere vulnerabilitatea cuiva.

Funeriu, către Barna și Cioloș: Nu e păcat să distrugeți munca politică, pentru a salva un gunoi uman care de mic își turna colegii?

”În anii grei ai comunismului aveam un coleg de clasă care, spre deosebire de noi toți, avea de toate: pantofi Otter, rachetă de tenis din aluminiu, banane, portocale, "adidași cu crampoane", blugi, "video", ciocolată, aducea frecvent cafea profesorilor, etc.

Nu erau timișoreni - veneau din Argeș - iar părinții aveau număr din trei cifre la mașină. Era un elev foarte bun și chiar plăcut celor din clasă, șef de detașament. În clasa a VIII-a am făcut un "chef" în care limbile mai multor copii s-au dezlegat și mulți au vorbit, surprinzător pentru mine, destul de nasol de Ceaușescu. Un coleg al cărui tată era trimis inginer în Siria chiar m-a surprins.

A doua zi, în pauză, l-am văzut scriind (avea un scris deosebit de frumos și citeț) cuvânt cu cuvânt ce au spus colegii despre Ceaușescu. Când a observat că citesc peste umăr ceea ce scria, s-a stresat, a mototolit hârtia deja bine umplută și a băgat-o în buzunar. Nu am mai vorbit niciodată cu el de atunci.

Stimate dl Barna, stimate dle Cioloș: despre asta e vorba când cei care dorim o clasă politică nouă devenim brusc încruntați la mizeria cu "nu-i acceptăm pe cei care au semnat, majori fiind, angajament cu securitatea". Nu este acceptabil așa ceva și arată clar că vreți să protejați pe cineva anume.

Nu e păcat să distrugeți munca politică, pentru care v-au votat 22% dintre oameni, pentru a salva un gunoi uman care de mic își turna colegii?”, a scris Funeriu pe pagina sa de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News