Cum și-a convins o dansatoare româncă iubitul spaniol să-i dea un milion de euro

14 Mai 2021 | scris de Anita Raicu

Nici primul și, probabil, nici ultimul caz de acest fel...

Cum și-a convins o dansatoare româncă iubitul spaniol să-i dea un milion de euro

O româncă rezidentă în Spania, dansatoare într-un bar, l-a convins pe bărbatul căruia i se aprinseseră călcâiele după ea să vândă trei proprietăți și să ia cinci credite pentru a-i satisface apetitul de bani.

Povestea a început în 2015, când spaniolul a cunoscut-o pe româncă la un club de noapte în care aceasta era angajată ca dansatoare.

Deposedat de orice urmă de raționalitate, sub farmecele frumoasei românce, bărbatul  copleşit-o cu cadouri peste cadouri, pentru a-şi dragostea, dar nu a fost suficient.

Din 2015 şi până în 2017, românca l-a făcut să-i dea aproximativ un milion de euro. Pentru asta l-a minţit şi l-a manipulat astfel zi zi, de notează El Diario de Alerta.

Potrivit procurorului de caz, românca a dat dovadă de o imaginaţie ieşită din comun şi ar fi cerut bani pentru tot soiul de operaţii chirurgicale.

Rând pe rând, ea l-a minţit pe spaniol că are nevoie de bani pentru o intervenţie chirugicală de îndepărtare a uterului, ovarelor, după care i-a cerut bani pentru a-şi reconstrui sânii.

Câteva luni mai târziu, ea a găsit un alt motiv să-i ceară bani, invocând faptul că are nevoie de tratamente de chimioterapie şi radioterapie. 

Cu altă ocazie, ea a solicitat şi a obţinut bani de la el pentru o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier creată de un presupus accident de maşină, iar ulterior a primit bani pentru a-şi debloca nişte conturi inexistente la o bancă inexistentă din România.

În momentul în care spaniolul s-a interesat care este situaţia în România, femeia a susţinut că a fost înşelată de avocatul ei, de către directorul băncii şi că, din cauza situaţiei de corupţie din ţara ei, era nevoie să-i trimită mai mulţi bani pentru a-şi debloca conturile.

Chiar şi aşa, imperturbabil în naivitatea sa, spaniolul a continuat să-i dea bani, iar conform unor surse din cadrul anchetei ”a trimis bani unei presupuse mătuşi a acuzatei prin transfer bancar”. Apoi, el a trimis bani şi ”presupusului avocat sau directorului unei sucursale bancare din România”.

Pentru a satisface nevoile, financiare ale româncei, bărbatul a luat bani dintr-un cont pe care îl avea la comun cu fratele său, iar când a epuizat toţi banii a început să ia credite. A luat în total credite de la patru bănci, dar şi de la un prieten.

Momentul adevărului a sosit atunci când a rămas fără niciun ban, iar femeia a pus punct relației fără să-i dea absolut nicio explicaţie. 

După ce a epuizat toate tentativele de a o readuce în viaţa lui, spaniolul a realizat în cele din urmă că a fost înşelat şi că românca nu-l va face să se reîntâlnească cu nici măcar un euro din cei peste 992.000 de euro pe care i-a dat.

Disperat, el s-a adresat Poliţiei, iar din acel moment surprizele s-au ţinut lanţ. Aşa a aflat că toţi banii pe care el îi transferase la un moment dat presupusei mătuşi şi presupuşilor avocaţi şi directori de bancă pentru a stinge litigiul cu banca au ajuns fie la româncă, fie la persoane care au fost complice la aceste evenimente şi care nu au fost identificate, încă.

Totodată românca ”a semnat confirmări de datorii private, ştiind că conţinutul lor era fals, în care susţinea că a primit tratamentele menţionate anterior sau că a suferit extorcare pentru care a cerut bani şi că intenţionează să le returneze atunci când ar putea", a specificat procurorul.

Nu în ultimul rând, spaniolul avea să afle că femeia nu şi-a făcut nici măcar o operaţie din banii daţi de el.

Potrivit El Diario Montanes, cazul a fost judecat de Curtea Provincială din Cantabria, iar verdictul a fost dat la începutul acestei săptămâni.

Românca a fost condamnată la şase ani de închisoare fiind considerată vinovată de înşelăciune în formă continuată.

În plus, ea va fi obligată să restituie cei 922.000 de euro cheltuiţi pentru ea de spaniol şi va fi obligată să plătească şi o amendă de 4.320 de euro.

”Asistăm la o decizie istorică pentru justiţia din Spania”, a spus unul dintre avocaţii bărbatului. În schimb, avocaţii româncei spun că este „un verdict absurd” şi că clientei lor i s-a făcut o mare nedreptate. 

Ei au respins toate acuzaţiile şi susţin că spaniolul i-a oferit fiecare euro din proprie iniţiativă, cadou, şi că de fapt suma este cu mult mai mică. Avocaţii au anunţat deja că se vor adresa unei instanţe superioare pentru ”a repara nedreptatea strigătoare la cer”.


CLICK - Follow us on Google News