David Popovici, la două sutimi de medalie: «Nu consider că am pierdut, ci doar că am câștigat locul. Nu aș putea să fiu mai fericit»

27 Iul 2021 | scris de Cristina Romanescu

David Popovici, puștiul de 16 ani care a devenit noua senzație a înotului, a fost astăzi la doar două sutimi de prima sa medalie olimpică, la proba de 200 de metri liber.

David Popovici, la două sutimi de medalie: «Nu consider că am pierdut, ci doar că am câștigat locul. Nu aș putea să fiu mai fericit»

"Eu nu consider că am pierdut o medalie, ci doar că am câștigat locul 4”, i-a spus David Popovici corespondentului GSP.ro la Tokyo, după finală. 

"Ți-ai tăiat unghiile aseară, că altfel poate luai medalie?”, l-a întrebat glumind jurnalistul GSP pe David Popovici după finala de la 200 de metri liber a Jocurilor Olimpice.

”Mi le-am ros, mi le rod de când sunt mic! Poate dacă lăsam o unghie, ajungeam pe locul 3.

Dar nu mai contează, am venit aici setat să înot cât de bine pot eu, am și reușit, nu aș putea să fiu mai fericit”, a răspuns tânărul de 16 ani, râzând.

”Scopul meu, inițial, nu a fost să iau o medalie, ci să câștig cât de multă experiență se poate, să pot să le arăt tuturor la ce nivel aduc crowl-ul și înotul. (...)

Eu nu consider că am pierdut o medalie, ci doar că am câștigat locul 4! (...)

Cred că m-am descurcat foarte bine, am reușit să fac tot ce mi-am propus”, a mai spus David Popovici.

David, care a acordat interviuri astăzi și pentru reporteri din SUA, Australia, Marea Britanie sau Brazilia, consideră că a dat totul în bazin și a dovedit ce avea de dovedit.

Acum, este pregătit să concureze din nou, marți, în proba de 100 de metri liber, favorita sa, și își dorește un rezultat cel puțin la fel de bun ca la 200 de metri. 

”Nu am simțit niciun fel de presiune, există, dar nu o las să mă afecteze. Deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care înot, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ele. Și să devin și eu o bestie!”, a mai spus David Popovici.


CLICK - Follow us on Google News