Didier Raoult: Mortalitatea va fi neglijabilă în comparație cu daunele sociale. E prea multă panică, prea multă nervozitate

28 Sep 2020 | scris de Monica Pavelescu

Invitat la emisiunea matinală  a postului de televiziune RTL, luni, 28 septembrie, cu ocazia lansării cărții ”Știința este un sport de luptă”, Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Mediteranean, a declarat că regretă că unii dintre colegii săi, medici la departamentul de Asistența Publică-Spitale (AP-HM) difuzează mesaje alarmiste.

Didier Raoult: Mortalitatea va fi neglijabilă în comparație cu daunele sociale. E prea multă panică, prea multă nervozitate

”M-am gândit și încă mă gândesc, nu mi-am schimbat oprinia, frica este mai rea decât răul în sine. Și asta se întâmplă. Există prea multă panică, prea multă nervozitate, prea multă frică.

Vom vedea la final. Mortalitatea va fi neglijabilă comparativ cu daunele sociale. Daunele sociale vor fi considerabile, deoarece frica nu a putut fi gestionată”, a declarat controversatul microbiolog din Marsilia.

Conform informațiilor publicate de Le Monde, Didier Raoult a avertizat conducerea AP-HM asupra acestei situații, într-o scrisoare pe care a trimis-o în 24 septembrie, și în care își exprima părerea că doar mesajele alarmiste sunt responsabile pentru restricțiile impuse în Marsilia, anunțate de către ministrul Sănătății.

De asemenea, specialistul în boli infecțioase a revenit asupra declarațiilor din aprilie, când, pe baza declinului numărului de noi cazuri pozitive diagnosticate la institutul său. susținea că epidemia are o tendință descrescătoare,

”Cei care sunt observatori direcți ai unui fenomen văd lucrurile mai devreme decât ceilalți.Am spus ce aveam de spus și voi continua să fac asta.

Am transmis destul de devreme, în aprilie, că am depășit apogeul epidemiei. Oamenii spuneau că nu, nu e adevărat, dar totuși s-a oprit în locul unde am spus că se va termina.

Nu a fost o predicție în sine, curbele au această formă în general, deci dacă urmează curba obișnuită, așa se întâmplă. Aceasta este o observație, nu o predicție.”, a declarat omul de știință.


CLICK - Follow us on Google News