Didier Raoult, despre vaccinurile împotriva coronavirusului: Deocamdată am văzut doar multă publicitate, fără date concrete

08 Dec 2020 | scris de Monica Pavelescu

Prof. dr. Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Mediteranean din Marsilia, a vorbit despre prespectiva sa asupra vaccinurilor împotriva noului coronavirus, într-un interviu acordat CNews.

Didier Raoult, despre vaccinurile împotriva coronavirusului: Deocamdată am văzut doar multă publicitate, fără date concrete

Președintele Emmanuel Macron a declarat, în timpul unui discurs ținut în 24 noiembrie 2020, că autoritățile franceze nu au de gând să impună obligativitatea vaccinării, dar că îndeamnă cât mai mulți francezi să îl facă, catalogând acest gest drept un ”act altruist față de ceilalți”.

Raoult salută această decizie, afirmând că, ”dacă s-ar distra făcând acest vaccin obligatoriu, ați avea o revoluție”.

Mirobiologul se declară sceptic cu privire la vaccinurile împotriva coronavirusului, spunând că totul este deocamdată un amestec de science-fiction și publicitate și că nu există suficiente date publice, concrete, pentru a putea trage o concluzie științifică.

”Programul pe care l-am citit mi se pare a fi science fiction. Până acum, am văzut mai ales multă publicitate. Nu am văzut un articol științific, aștept să văd date reale.

Pentru vaccinurile foarte utilizate, cum ar fi gripa, știm că publicul țintă reacționează destul de prost, deoarece imunitatea se degradează odată cu vârsta. Fiecare 10 ani sunt asociați cu o scădere de 10% a reacției la vaccinul împotriva gripei”, a explicat medicul Didier Raoult în interviul pentru CNews.


CLICK - Follow us on Google News