Washington Post. Diplomaţii americani din Moscova au cerut să fie imunizaţi cu Sputnik V

19 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Diplomaţii americani aflați la post Moscova au cerut să fie vaccinați cu Sputnik V din cauza faptului că nu primesc serul anti-COVID din SUA, scrie Washington Post.

Washington Post. Diplomaţii americani din Moscova au cerut să fie imunizaţi cu Sputnik V

Potrivit Washington Post, diplomaţii americani din ţări cu infrastructură medicală slabă şi rate ridicate de infecţie şi-au exprimat frustrarea cu privire la modul în care oficialii de la  Washington distribuie vaccinurile.

Departamentul de Stat a fost obligat să ia decizii dificile şi a creat experienţe umilitoare pentru diplomaţii americani din una din ele mai bogate ţări din lume, menționează sursa citată.

Diplomaţii americani de peste graniţe s-au plâns la începutul lunii că personalul din Washington şi New York primeşte dozele de vaccin  în defavoarea reprezentanţelor americane din Brazilia, Oman, Rusia, Bahrain sau alte ţări cu rate mari de infectare cu coronavirus.

”Washingtonul are ca prioritate lucrătorii din ţară, fără vreun plan real pentru noi restul, în timp ce ei eu acces la servicii medicale americane”, a spus un înalt diplomat care a spus că motivul continuităţii muncii „nu are sens. Dar cum rămâne cu continuitatea muncii pe teren?”, au declarat aceștia.

Cel puţin 13 guverne străine s-au oferit să inoculeze oficiali americani din misiuni străine cu vaccinuri Pfizer şi Moderna din propriile stocuri - un gest acceptat deja de Departamentul de Stat, spun oficiali americani seniori. Totodată, sunt evaluate ofertele a cel puţin 8 alte ţări care şi-au arătat aceeaşi disponibilitate.

Ministerul de Externe rus a confirmat vineri că a invitat misiunile diplomatice străine în campania de vaccinare cu Sputnik V, potrivit agenţiei de ştiri RIA Novosti. 


CLICK - Follow us on Google News