Disident la 12 ani. Familia unui puști din Moscova, chemată la interogatoriu și lăsată fără curent, după ce copilul a strigat 'Glorie Ucrainei!' la școală

07 Mar 2022 | scris de Cristina Romanescu

Pe 4 martie, la ora de Istorie, Kirilo, 12 ani, un elev în clasa a șasea de la o școală din Moscova, a fost curios și i-a cerut profesorului amănunte despre ”operațiunea specială” a Rusiei, apoi, în pauză, a strigat ”Glorie Ucrainei!” pe coridor.

Disident la 12 ani. Familia unui puști din Moscova, chemată la interogatoriu și lăsată fără curent, după ce copilul a strigat 'Glorie Ucrainei!' la școală

Ulterior, poliția s-a prezentat acasă la familia ”disidentului”, părinții săi au fost chemați la interogatoriu și apoi s-au trezit că le-a fost oprit curentul, scrie publicația rusă Novaia Gazeta.

Kirilo, cu origini ucrainene în familie, a început să pună întrebări despre ”operațiunea militară specială” din Ucraina, în timpul lecției de istorie.

”Am vrut să știu de ce a început Putin o operațiune specială (se pare că băiatul a spus ”război”, dar în mass-media ruse este interzisă folosirea acestui cuvânt - N.R.)”, a povestit copilul.

Profesorul i-ar fi răspuns că ”dacă trupele noastre s-ar opri la jumătatea drumului, agresiunea Ucrainei ar continua”.

”Am mai întrebat cine a început așa ceva și când se va termina totul? Am primit răspunsul că Ucraina a început și se va termina când Ucraina va capitula.

Cred că profesorul greșește. Ni se spune că poporul din Ucraina a fost spălat pe creier, mi se pare că aici, la noi, ne-a fost spălat creierul”, afirmă, curajos, băiatul.

După lecția de istorie, în timp ce se îndrepta spre o altă oră de curs, Kirilo a strigat pe coridor ”Glorie Ucrainei!”.

Ulterior, mama copilului, Natalia, a declarat că a primit un apel pe WhatsApp de la un telefon mobil cu număr necunoscut și a fost invitată să vorbească cu Poliția despre fiul ei.

Ea a refuzat, solicitând o citație oficială. De asemenea, de la școală i s-a transmis că inspectoratul vrea să discute cu elevul în prezența familiei.

Mama s-a prezentat a doua zi la școală i s-a cerut să-l transfere pe Kirilo la altă unitate de învățământ, ”din cauza faptului că băiatul este presat și se creează condiții insuportabile pentru educație din cauza opiniilor sale politice”.

Femeia a mai povestit că doi polițiști venit la apartamentul lor, iar Kirilo, care era singur acasă, nu le-a deschis. Agenții au oprit curentul în apartament și au lăsat în ușă o citație pentru interogatoriu.


CLICK - Follow us on Google News