Sfidarea lui Djokovic, după ce americanii l-au descalificat de la US Open

07 Sep 2020 | scris de Anita Raicu

În absenţa rivalilor săi tradiţionali, Rafael Nadal şi Roger Federer, Novak Djokovic părea să aibă cale liberă spre un nou trofeu la US Open, dar un moment bizar l-a făcut să părăsească turneul.

Sfidarea lui Djokovic, după ce americanii l-au descalificat de la US Open

Sârbul, numărul 1 ATP începea meciul cu Pablo-Carreno Busta (27 ATP) din optimi, având un bilanţ fabulos în 2020: 26 de victorii, 0 înfrângeri!

Din păcate, o decizie extrem de ciudată şi, în orice caz, discutabilă, l-a făcut să bifeze prima înfrângere în acest an.

În primul set cu Carreno-Busta, la scorul de 6-5 pentru spaniol, la capătul unui game în care Novak şi-a pierdut serviciul, el a trimis o minge spre afara terenului, lovind arbitra de linie în gât. 

Arbitra s-a prăbușit, acuzând lovitura primită şi având probleme cu respiraţia. Djokovici, speriat, s-a dus repede pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Mai mult, reluările au dovedit că Novak n-a fost atent când a trimis mingea afară. În orice caz, elementul de intenţie lipseşte cu desăvărşire!

Chiar şi aşa, Djokovic a fost chemat la o discuţie de arbitrul de meci, Soeren Friemel, care l-a informat pe liderul mondial că e descalificat de la US Open 2020 din cauza gestului comis!

Decizia luată de arbitru l-a şocat pe Novak, care a încercat să-l convingă pe arbitru că nu merită o asemenea pedeapsă: ”Nu trebuie să meargă la spital pentru asta. O să mă descalifici? E cariera mea, e un Grand Slam, e Terenul Central“.

Degeaba însă! Arbitrul a încheiat partida, acordând victoria lui Pablo-Carreno Bust!

Potrivit tennis.com, liderul mondial a fost atât de supărat de decizia arbitrului, încât a refuzat să meargă la conferinţa de după meci, ceea ce, aproape sigur, îi va mai aduce o amendă.

”Întreaga situație m-a făcut să mă simt foarte trist, cu o senzație de gol. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar turneul mi-a transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit. 

În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu, să iau dezamăgirea și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru creșterea și evoluția mea ca jucător și ca persoană.

Îmi cer scuze US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău”, a transmis ultrior Djokovic.


CLICK - Follow us on Google News