Djokovici speriat de un deja-vu: a lovit din nou un arbitru cu mingea! - video

06 Oct 2020 | scris de Anita Raicu

Novak Djokovici, lider mondial al clasamentului ATP, are un 2020 formidabil: 35 de victorii şi o singură înfrângere. Iar acea înfrângere a fost, de fapt, descalificarea în optimile de la US Open, după incidentul în care a lovit-o cu mintea pe arbitra la linie, Laura Clark.

Djokovici speriat de un deja-vu: a lovit din nou un arbitru cu mingea! - video

Din păcate, Djokovici a avut parte de un moment cumva asemănător la Paris, cu alt arbitru!

Nole e deja în sferturile turneului de Grand Slam, unde îl va întâlni pe învingătorul meciului dintre Rublev (12 ATP) şi Tsitsipas (6 ATP). 

Pe Khachanov (16 ATP), 24 de ani l-a învins, luni, scor 6-4, 6-3, 6-3, după două ore şi 26 de minute. Întreg meciul a trecut însă în plan secund, din cauza unui incident petrecut în primul set, la scorul de 4-3 pentru Nole. 
 
Cu Khachanov la serviciu, sârbul s-a întins după o minge pe care a lovit-o însă cu exteriorul rachetei. Drept urmare, spre disperarea sa, mingea a ricoşat... în capul unui arbitru de linie, aflat la margine!

Djokovici s-a dus imediat spre arbitru pentru a se asigura că totul e OK. Deşi impactul a fost puternic, spre deosebire de Laura Clark la US Open, acest arbitru nu s-a văitat deloc şi şi-a văzut, liniştit, de treabă, în continuare.

Oricum, o altă descalificare nu era posibilă în acest caz, având în vedere că mingea l-a lovit pe arbitru, după o fază de joc.

”Dumnezeule! A fost un deja-vu foarte ciudat. Am încercat să-mi dau seama dacă arbitrul de linie e OK, fiindcă avea o inflamare în zona în care l-a lovit mingea în cap. Sper că e OK. Cu siguranţă, a reacţionat la acel moment, în mod curajos. Dar l-am lovit puternic, fiindcă eram foarte aproape de el. 

Bineînţeles că, după ceea ce s-a întâmplat la New York, oamenii vor transforma acest incident într-un subiect. Dar un astfel de moment mi s-a mai întâmplat atât mie, cât şi altor jucători. În cei 15 ani în care sunt în circuit, am văzut foarte multe faze în care mingea a sărit din rachetă şi a lovit un arbitru sau un spectator în tribune”, a declarat Djokovici la conferința de presă.


CLICK - Follow us on Google News